Leuven kiest voor beleving in de herfst met ‘Beleef het in Leuven’

Leuven bruist! Ook deze herfst zet stad Leuven in op maximale beleving tijdens het winkelen. Samen met Liefst Leuven creëerde de stad een uitgebreid najaarsprogramma. Onder de naam  ‘Beleef het in Leuven’ zet het op een coronaveilige manier de Leuvense winkelstraten in de kijker.

“De winkelbeleving verloopt deze herfst natuurlijk anders dan we liefst zouden zien. Maar met ‘Beleef het in Leuven’ bieden we een coronaveilig, aantrekkelijk en divers programma aan voor een fijne en geslaagde winkeldag in Leuven voor elke bezoeker. Dit zal een belangrijke steun zijn voor de Leuvense handel en horeca,” zegt schepen van handel Johan Geleyns. Op Beleefhetinleuven.be vind je alle informatie over het programma terug.

Voor elk wat wils
Een bezoek aan Leuven is altijd de moeite. Voor wie wil winkelen, snuisteren, een hapje wil eten, ontspannen… heeft een bezoek aan Leuven veel troeven, zelfs in een periode waar afstandsmaatregelen centraal staan. Bewijs daarvan is de creatieve samenwerking met handelaarsvereniging Liefst Leuven. Samen pakken ze uit met een stevig programma aan beleving en out-of-the-box initiatieven, voor elke bezoeker wat wils in de Leuvense winkelstraten deze herfst.

Voor de fashionistas
Samen met de herfst start ook een nieuw modeseizoen en dat zet de stad graag in de verf. “Liefst Leuven werkte de campagne MODE in Leuven uit met bovendien het Weekend Van De Klant als spetterende finale, nu zaterdag en zondag” licht Tine Vandeweerd, handelscoach bij Liefst Leuven, toe. “Wie de social media van Shoppen In Leuven volgt, maakt ook nog kans op meer dan €6000 euro aan cadeaubonnen en op speeddates met topstylisten als Nanja Massy.” Geniet van shopping in Leuven tijdens MODE in Leuven (17 september tot en met 4 oktober) en Weekend van de Klant (zaterdag 3 en zondag 4 oktober). Tijdens dat weekend zetten de handelaars bovendien de klant in de bloemetjes, want zij geven graag een dikke dankjewel aan de steun die ze het voorbije jaar hebben gekregen.

Voor de bubbelshopper
Niets zegt meer Best Friends als samen in een bubbel zitten... of misschien toch: samen op de BF4-ever sofa een leuke opdracht uitvoeren en zo kans maken op een van de 100 cadeaubonnen ter waarde van 20 euro. Je vindt de BF4-eversofa op 16 oktober in de Vanderkelenstraat, op 17 oktober in de Diestsestraat aan de Bibliotheek Tweebronnen en op 18 oktober op de markt in Heverlee. 

Voor de allerkleinsten
Met de kinderen op pad? Dat wordt deze herfst extra leuk, want in de winkelstraten in Leuven ontdek je het gekke fietsen parcours, riksja's voor een ritje, droomtaferelen in etalages, trollen die de stad overnemen, een zoektocht naar Klein Wit Visje… En natuurlijk is de Sint ons niet vergeten! Op 14 november arriveert de heilige man in Leuven. Markeer die datum dus alvast in je agenda.

Voor de lekkerbekken
Goochelaars zorgden eerder deze maand al voor goocheltrucs tijdens het Magisch Aperitief op terrasjes in Leuven en deelgemeenten en ze zullen dat ook op 30 september en 2 oktober doen. Wie culinaire inspiratie zoekt voor de eindejaarsperiode, haalt zijn hart op in de ontdekkingsreis Smakelijke Zaken (van 12 tot 22 november), vol extra’s, wedstrijden en recepten van het lekkers in Leuven. En ook Leuven By Night wordt niet vergeten: op 27 november gaat de 10e editie van deze feestelijke nocturne in. Sfeervol en coronaveilig genieten!

Tot slot vinden ook de koopzondagen dit najaar gewoon plaats. Op 4 oktober en 6, 13 en 20 december openen de Leuvense winkels een extra dag hun deuren in de namiddag.

Voor de leergierige ontdekkers
Wie Leuven op een nieuwe manier wil ontdekken, kan mee met themarondleidingen verspreid over verschillende weekends. Tijdens de wandeling Handmade in Leuven leer je Leuvense ambachten van dichtbij kennen en maak je kennis met twee Leuvense laureaten in de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker. De rondleiding Eureka! laat je dan weer kennismaken met Leuvense uitvindingen in handel en horeca zien en zoomt in op Leuven als innovatieve kennisstad. De rondleiding Wistjedatjes belicht ten slotte de meest merkwaardige panden, die vaak een heel eigen verhaal hebben. Een blik achter de geschiedenis en de geheimen van winkels en horecazaken.

Voor de slimme pendelaar
Naar Leuven komen winkelen is bovendien gemakkelijker dan ooit, want het aanbod aan parkings en openbaar vervoer raakt steeds meer op elkaar afgestemd. Zo steunt het stadsbestuur de Leuvense handelaars door parkeren in Parking Vaartkom 4 uur gratis aan te bieden op vrijdag, zaterdag en koopzondagen. Vanaf de parking rijdt een gratis elektrische shuttle naar het centrum, zodat wie komt winkelen gemakkelijk en snel raakt waar ze willen zijn.

“Daarnaast bieden verschillende centrumparkings een voordeliger avondtarief aan, wat ook voor de Leuvense horeca een duwtje in de rug is”, voegt schepen van handel Johan Geleyns toe. Alle parkeermogelijkheden vind je terug op www.leuven.be/parkeren.

Liever met de fiets naar Leuven? Je parkeert je fiets gemakkelijk in een van de fietsenparkings of in de zones waar fietshekken zijn voorzien voor kort parkeren. Op www.leuven.be/fiets-parkeren vind je alle details.

Tot slot kan je gebruikmaken van het winkelbiljet van De Lijn, waarmee je voor slechts 2 euro met de bus heen én terug reist op zaterdag en koopzondagen.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Cockx evenementenplanner, stad Leuven
Tine Vandeweerd handelscoach, Liefst Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Cockx evenementenplanner, stad Leuven
Tine Vandeweerd handelscoach, Liefst Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven