Leuven klimt

In 2021 schotelt de stad de Leuvenaars elke maand via de sportapp Strava sportieve uitdagingen voor. Zo wil ze de titel van Europese sportstad alle eer aandoen en de Leuvenaars aanzetten tot vriendschappelijke competitie. “Deze maand lokken we de Leuvense sportievelingen naar de vele kuitenbijters in en rond onze stad”, laat schepen van sport Johan Geleyns weten.

Bij het WK Wielrennen dat vorig weekend voor een groot feest zorgde in onze stad kon iedereen het zien: de Leuvense hellingen zijn niet van de poes. In oktober krijgen de Leuvenaars de ideale kans om ze net als de renners heel erg goed te leren kennen, want de stad Leuven daagt iedereen uit om zoveel mogelijk hoogtemeters te doen. Voor de fietsers loopt de uitdaging van 11 tot 17 oktober en voor de lopers van 18 tot 24 oktober. Naar goede gewoonte reikt de stad weer enkele mooie prijzen uit.

Schepen van sport Johan Geleyns: “De uitdaging om zoveel mogelijk hoogtemeters af te leggen kwam ook eerder in het jaar al aan bod. Dit is de ideale gelegenheid om te kijken of er progressie gemaakt is en de Leuvenaars dus hun eigen records van vorige keer gaan breken. Bij de afstanden die afgelegd worden, zien we die progressie in ieder geval wel. Zo liepen maar liefst 81 Leuvenaars vorige maand een halve marathon binnen deze uitdagingen.”

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven