Leuven lanceert Frans Claes gravelroute

Gravelliefhebbers halen hun hartje op ​ in Leuven. Naar aanleiding van het WK gravel dat in oktober in Leuven georganiseerd wordt, werd de nieuwe Frans Claes gravelroute gelanceerd. Het uitdagende traject is 130 km lang en telt iets meer dan 1.200 hoogtemeters.

Leuven ontpopt zich de laatste jaren tot een echte WK-stad. Na het WK wielrennen in 2021 en het WK breaking in 2023, is Leuven op 5 en 6 oktober 2024 samen met Halle gaststad voor het WK gravel. Naar aanleiding van dat wereldkampioenschap heeft de stad Leuven samen met de Leuvense topmountainbiker en gravelbiker Frans Claes een nieuwe gravelroute uitgewerkt.

“Gravelbiken zit de laatste jaren enorm in de lift”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “Daarom willen we liefhebbers de kans bieden om mooie routes te rijden die ze niet zelf hoeven uit te stippelen. Naast de WK-route is dit de tweede gravelroute die door onze stad loopt. De nieuwe route biedt een mooie mix van bos- en veldwegen, afgewisseld met hellingen en geregeld een authentiek café of gezellige koffiebar om even op adem te komen. In de aanloop naar het WK willen we gravelavonturen op Leuvense wegen zoveel mogelijk aanmoedigen. En ook na oktober zal gravel een prominente plaats krijgen in het Leuvense sportaanbod.”

Voor de gravelroute werkte de stad samen met de man naar wie de route vernoemd werd. “Wederom een hele eer, nadat in 2021 mijn naam ook al aan de marathon mountainbikeroute gekoppeld werd”, zegt Frans Claes, vorig jaar 10e op het EK gravel in Oud-Heverlee.

De nieuwe route werd gebaseerd op de bestaande Frans Claes marathon mountainbikeroute en grondig herwerkt door Frans Claes en 666Gravel. Het uitdagende traject is 130 km lang en telt 1.230 hoogtemeters. Je doorkruist onder andere Heverleebos en Bertembos, het Park van Tervuren en het Chartreuzenbos en passeert verschillende bezienswaardigheden zoals de Abdij van Park, de Abdij van Vlierbeek en het historische stadscentrum van Leuven. Onderweg liggen ook enkele pittige kuitenbijters: de Moskesstraat, de Kapellendreef uit het WK-parcours, de kasseihelling uit de Druivencross in Overijse …

Wie de gravelroute wil ontdekken, kan de gpx downloaden via www.leuven.be/gravelroute. De route zelf is (voorlopig) niet bewegwijzerd.

 

Website preview
Frans Claes gravelroute
Verken een uitdagende gravelroute van 80 km of 130 km.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be