Delen:

Leuven lanceert unieke wieleroutfit

Leuven is een echte fietsstad. Om dat extra in de verf te zetten heeft de stad Leuven een unieke wieleroutfit laten ontwerpen, door Leuvens ontwerpster Lotte Martens. De outfit is een echt collectors item en is maar in beperkte oplage beschikbaar.

Iedere week trekken in Leuven duizenden recreatieve fietsers de baan op om hun kilometers te malen. Wieleramateurs kunnen dat binnenkort in een unieke outfit die de stad Leuven liet ontwerpen.

Collectors item
“Ik ben natuurlijk fier dat we deze Leuvense wieleroutfit kunnen voorstellen aan alle sport- en wielerliefhebbers”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “De outfit wordt echt een uniek verzamelstuk, want de oplage is niet zo groot. Fans die dit collectors item willen bemachtigen, plaatsen dus best snel hun bestelling. Ik kijk er alvast naar uit om het mijne  aan te kopen en om er mijn eerste fietstochtje in gepaste outfit mee te maken! Want de eerste challenge van TeamLeuvenFietst heb ik nog in een gewone outfit afgewerkt. Binnenkort kan ik de challenges voltooien in onze nieuwe prachtige tenue, wat ongetwijfeld voor een extra boost zal zorgen.”

Op en top Leuvens
“Als schepen van handel wil ik trouwens ook de ontwerper van deze outfit in de verf zetten, want Lotte Martens was als lokale textielontwerper ook een van de tien laureaten voor Ambacht In De Kijker, vorig jaar. Dit is dus op alle vlakken een Leuvense wieleroutfit en daar mogen we als stad terecht fier op zijn”, aldus Johan Geleyns

“Textiel ontwerpen en ontwikkelen is de basis van mijn bedrijf en vult mijn dagen”, vertelt ontwerpster Lotte Martens. “Maar als ik ruimte heb voor ontspanning, vind je me op twee wielen in Leuven en omstreken. Een fietsoutfit ontwerpen combineert dus twee van mijn passies! Een fietsoutfit is functioneel maar doorgaans niet zo heel mooi. Ik vond het tof om een print te ontwikkelen waar je wel graag mee door de straten rijdt.”

Leuven in de spotlight
De wieleroufit is een samenwerking tussen de Leuvense sportdienst en vzw Leuvenement. “Met Leuvenement werken we hier maar wat graag mee”, zegt schepen van evenementen Denise Vandevoort. “Als dochter van een fietsenmaker zit fietsen in mijn bloed. Thuis leerden we fietsen voor we leerden lopen. Met vader gingen we regelmatig naar de koers kijken en Eddy Merckx was onze favoriet! In de jaren 80 en 90 fietste ik o.a. in de Alpen. En ook nu nog doe ik alle verplaatsingen met de fiets. Binnenkort dus in deze nieuwe outfit.”

Vanaf vandaag te koop
Sport- en fietsliefhebbers kunnen de wieleroutfit vanaf vandaag bestellen via www.leuven.be/wieleroutfit. De prijs bedraagt 85 euro voor een complete outfit: een truitje met korte mouwen en een korte broek met bretellen. Er zijn ook kindermaten beschikbaar.
Bestellen kan t.e.m. maandag 26 april 2021. In juni kunnen kopers hun outfit afhalen in het stadskantoor.

 

https://www.leuven.be/wieleroutfit

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]