Leuven maakt zich op voor tofste belevenisloop van het jaar

Zaterdag is het zover. Na twee jaar kan de Leuven Night Run opnieuw op z’n gekende en geliefde manier doorgaan: met passages langs én door de mooiste plekjes van Leuven.

De voorbije twee jaar moest de Leuven Night Run op alternatieve wijze georganiseerd worden omwille van de coronapandemie. Dit jaar keert het event terug naar de succesformule en kunnen deelnemers opnieuw door gebouwen lopen. Traditioneel is er de Family Run van 4 km en de Leuven Night Run van 10 km. Zondag sloten de voorinschrijvingen af op 2600 deelnemers. Wie wil kan zich zaterdag vanaf 18 uur ter plaatse nog inschrijven in sporthal Rijschool.

“Tijdens de Night Run ontdek je de mooiste plekjes van Leuven en doorkruis je verschillende gebouwen waar je anders misschien nooit zou komen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Zo lopen de deelnemers dit jaar door het justitiepaleis, langs de keuken van Jeroen Meus, de studio’s van Radio 2 en de abdij Keizersberg.”

De Family Run gaat om 20.15 uur van start op het Rector De Somerplein, de deelnemers van de Leuven Night Run schieten een kwartiertje later uit de startblokken. De finish ligt in het Heilige-Drievuldigheidscollege op de Oude Markt. Ideaal om nadien nog even na te genieten van een verfrissend drankje aan de langste toog ter wereld.

Randanimatie
Zoals ieder jaar zullen verschillende artiesten voor een unieke en gezellige sfeer zorgen langs het parcours. “In de foyer van de 30CC/Schouwburg zorgen de 4 tisten voor muzikale aanmoedigingen tijdens Café Chantant”, vertelt organisator Kris Haesaert van de Hagelandse Running Club. “Iedereen is vanaf 19.30 uur gratis welkom om hen vocaal te gaan versterken en de deelnemers luidkeels vooruit te zingen. Aan de finish levert theaterduo Kartje Kilo dan weer vakkundig en humoristisch commentaar met hun Radio Mano Sport.” Ook op verschillende andere locaties is er randanimatie door o.a. het Leuvens popkoor Flat Nuts, comedy booker De Geens en Circus Twist.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]