Leuven neemt extra voorzorgsmaatregelen voor promotiematch OHL-Beerschot

Komende zondag is een sportief belangrijke dag voor alle supporters van Oud-Heverlee Leuven. Onder voorbehoud dat de maatregelen in Antwerpen de wedstrijd mogelijk maken, speelt de voetbalclub in het thuisstadion Den Dreef de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot. Burgemeester Mohamed Ridouani heeft beslist om enkele bijkomende voorzorgsmaatregelen te nemen voor horecazaken die de wedstrijd willen uitzenden, nu het coronavirus in opmars is.

“Er is lang uitgekeken naar de finale van komende zondag. Toch wel een historische dag voor het Leuvense voetbal”, zegt burgemeester Ridouani, “Natuurlijk hadden we het liever anders gezien, en met velen fysiek OHL aangemoedigd. Maar de huidige omstandigheden laten dat helaas niet toe.”

De stad en OHL beslisten vorige week al om de wedstrijd zonder publiek te laten doorgaan. “Gezondheid en veiligheid staan voorop”, zegt Ridouani. “Het aantal besmettingen is momenteel laag in de Leuvense regio. Toch blijven we alert en voorzichtig. Preventie is het sleutelwoord, beter voorkomen dan genezen. Ik roep alle supporters van beide ploegen op om de match thuis in hun eigen bubbel te volgen. Dat is voor iedereen het veiligst.”

Extra voorzorgsmaatregelen
De burgemeester heeft beslist bijkomende voorzorgsmaatregelen op te leggen. Cafés die de match willen uitzenden, moeten dat verplicht melden en zich houden aan de bestaande en een aantal bijkomende maatregelen. 

Tv-toestellen op de terrassen plaatsen mag niet. “Het risico dat er te veel volk op af komt, dat voorbijgangers blijven staan met samenscholing tot gevolg, is te groot”, zegt Ridouani. Ook grote projectieschermen zijn niet toegelaten, binnen en buiten. In de horecazaken zelf kunnen de vaste tv-schermen aangezet worden, maar uiteraard moeten alle geldende maatregelen – afstand tussen bubbels, enkel zittende klanten, niet bestellen aan de toog, geen geluid boven 80 decibel, mondmaskerplicht voor personeel en voor klanten die zich verplaatsen, registratieplicht – nageleefd worden. Bovendien moeten de horecazaken met een reservatiesysteem werken, om te voorkomen dat de capaciteit van de horecazaak overschreden wordt.
“We zullen strikt controleren en nultolerantie hanteren”, zegt politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. “Het is niet het moment om je lakser te gedragen, ik denk dat iedereen dat wel beseft. Hou je dus aan de regels, zowel uitbaters als klanten.”

Contacteer ons
Nicolas Del Piero perswoordvoerder, Politie Leuven
Nicolas Del Piero perswoordvoerder, Politie Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven