Delen:

Leuven ontvangt eerste levering vaccins en start vrijdag met vaccineren

Gisteren werden de allereerste vaccins in het Leuvens vaccinatiecentrum in de Brabanthal geleverd. ‘Dat is goed nieuws, want dat wil zeggen dat we vanaf vrijdag officieel kunnen starten met vaccineren in het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Leuven’, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Vlaanderen heeft een eerste lading vaccins toegekend aan de 95 vaccinatiecentra. Voor Leuven werden er 40 flesjes AstraZeneca geleverd, te plaatsen in de volgende twee weken. Vrijdag 19 februari worden er 200 inentingen geplaatst. De volgende 200 inentingen volgen op dinsdag 23 februari. “Dit werd zo beslist in samenspraak met onze eerstelijnszone. Dit geeft ons de kans om alles op punt te zetten tegen het moment dat we een versnelling hoger mogen schakelen”, aldus burgemeester Ridouani. “De eerstelijnszone Leuven zal, in samenwerking met huisartsenkring Khobra en andere partnerorganisaties, zelf de lijsten van zorg- en hulpverleners opstellen voor de eerste vaccinatiedag. De eerstvolgende weken zullen deze ook gehanteerd worden als reservelijsten. Het brede gezondheids- en welzijnsnetwerk van onze eerstelijnszone biedt bij deze last-minute sprint naar vrijdag een enorm voordeel”, aldus Bart Tirez, voorzitter van de Eerstelijnszone Leuven.

De stad en de eerstelijnszone, bestaande uit vertegenwoordiging van gezondheidszorg, de welzijnssector, lokale besturen en personen met een zorg- en ondersteuningsnood, coördineren samen de opstart van het vaccinatiecentrum. Daarbij kon ook uitgebreid beroep gedaan worden op de expertise van apothekers, huisartsen, UZ Leuven en Heilig Hartziekenhuis.

Vrijdag bijten de Leuvense eerstelijnszorgverleners de spits af van de vaccinaties in de Brabanthal. Zij zijn de eerste groep die volgens de planning van de federale overheid gevaccineerd wordt. Afhankelijk van de timing van de vaccinatieleveringen, en het type vaccins dat geleverd wordt, start in maart de vaccinatie bij de 65-plussers. ‘Het is goed dat we vrijdag kunnen starten met vaccineren in de vaccinatiecentra. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar daarna kunnen we stap voor stap het normale leven hervatten, waarin we weer van elkaars gezelschap kunnen genieten’, besluit burgemeester Ridouani. Bart Tirez deelt de mening van burgemeester Ridouani: “Het is als voorzitter van de eerstelijnszone Leuven deugddoend om te zien hoeveel enthousiasme en engagement er leeft binnen onze zone. Door de krachten te bundelen en op dezelfde golflengte te zitten, overwinnen we deze uitzonderlijk moeilijke tijden.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]