Leuven steekt feestverlichting aan

Om de eindejaarsperiode extra gezellig te maken, gaat in Leuven de feestverlichting aan. Schepen Dirk Vansina steekt de lichtjes een eerste maal aan op vrijdag 29 november om 18 uur aan het standbeeld van Justus Lipsius.

1,5 miljoen lichtjes
De stad Leuven hangt dit jaar zo'n anderhalf miljoen lichtjes in Leuven centrum en de deelgemeenten. Ze fonkelen aan slingers over de wegen, in de grote kerstbomen op de Grote Markt en het Artois- en De Becker Remyplein en de vele andere kleinere kerstbomen.   

Voor de historische gebouwen zoals de universiteitsbibliotheek, het stadhuis en het stadskantoor koos de stad dit jaar voor een sobere, stijlvolle verlichting.

Ook zo’n 320 bomen langs de wegen worden mooi verlicht. Nieuw dit jaar is de zogenaamde meegroeiverlichting, die 4 tot 5 jaar kan blijven hangen, in de grote bomen op het Arenbergplein in Heverlee.

Duurzaam 
De stad opteert uiteraard voor extra zuinige ledverlichting. Om nog minder energie te verbruiken zal de feestverlichting om middernacht gedoofd worden. Daarnaast is ook de overige kerstversiering gemaakt van gerecycleerd materiaal.

 

 

Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven