Leuven steunt (opnieuw) zijn handel en horeca

Net als tijdens de eerste lockdown zet de stad Leuven allerlei initiatieven op poten om de lokale handel en horeca te steunen. “De boodschap is duidelijk”, zegt schepen van handel Johan Geleyns “Ook nu laten we de lokale handelaars niet los. Een bloeiende lokale middenstand zorgt voor meer welvaart, voor meer nabijheid en voor een gezelliger Leuven.  We gaan er samen voor om iedereen zoveel mogelijk te ondersteunen.”

Steunmee
De stad start, samen met de Leuvense softwareleverancier Fluens, het platform steunmee.be opnieuw op. Naast het ondersteunen van jouw favoriete winkel, café of restaurant met een uitgestelde aankoop kan je er nu ook een mooie cadeaubon bestellen.

Schepen van handel Johan Geleyns ziet dit als een nieuwe opportuniteit: “Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we dat het een extra motivatie zal zijn om lokaal te kopen. Zo kan je zowel online bestellen en afhalen bij je favoriete winkel als een cadeaubon schenken.  Een bon is één jaar geldig, dus de gelukkige ontvanger heeft tijd genoeg om de bon in te wisselen. Een cadeaubon via steunmee.be aankopen is dus perfect om jouw naasten te verrassen voor de feestdagen of als beloning voor jezelf. Je vermijdt bovendien bezorg- of keuzestress.”

Tijdens de eerste lockdown kon iedereen de Leuvense handel- en horecazaken steunen  met een uitgestelde aankoop. Zo bleven de handelaars toch over enige cashflow beschikken en hadden de klanten meteen een winkel- of horecabezoek om naar uit te kijken. Tussen maart en juni 2020 registreerden 228 Leuvense handelaars en horeca-uitbaters zich op steunmee.be. Er werd voor 70.000 euro aan bons verkocht. Het gemiddelde per zaak bedroeg ongeveer 460 euro.

Koop het lokaal
Om het online lokaal kopen verder onder de aandacht te brengen lanceert de stad ook de mediacampagne ‘Koop het in Leuven’. “Zowel online, op de regionale televisie als in de gedrukte pers willen we de mensen bewust maken van het belang van de lokale handel en hen vragen om hen zeker niet los te laten. Geef nu toe, we willen toch allemaal terug naar een normale samenleving, waar ook een onbezorgd winkelbezoek of een frisse pint in onze stamkroeg weer mogelijk is?” Daarom is het belangrijk de maatregelen goed op te volgen en ondertussen toch lokaal te kopen. Zo zorgen we ervoor dat onze lokale handel en horeca deze moeilijke periode overleven”, verklaart schepen van handel Johan Geleyns.

Liefst Leuven
De stad ondersteunt ook de actie van Liefst Leuven om zoveel mogelijk online lokaal te shoppen of eten af te halen. Wekelijks verloot Liefst Leuven 250 bons van 20 euro onder de mensen die hun kassatickets van lokale (online) aankopen op de website www.shoppeninleuven.be uploaden. “Samen werken, samen kopen, samen eten”, aldus schepen Geleyns.  “Het zijn de vindingrijke acties van de handelaars, de handelaarsverenigingen, de stad en alle Leuvenaars samen die ons hierdoor gaan brengen. Hou vol!”, besluit schepen Geleyns.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Hilde Vansteenvoort adviseur handel
Tine Vandeweerd handelscoach Liefst Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Hilde Vansteenvoort adviseur handel
Tine Vandeweerd handelscoach Liefst Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven