Delen:

Leuven straalt in de regenboogkleuren

Het WK wielrennen nadert met rasse schreden en dat is eraan te merken in de Leuvense binnenstad. Het stadscentrum werd de voorbije weken ingekleed in de WK-sfeer. Zo werden onder andere bij 100 handelaars, horecazaken en dienstverleners prachtige raamtekeningen aangebracht.

Van 23 tot en met 26 september vormt Leuven het decor voor de grootste wielerwedstrijd van het jaar, de 2021 UCI Road World Championships. Dat decor straalt nu al helemaal in de regenboogkleuren. “We willen alle Leuvenaars warm maken om samen met ons van het WK wielrennen een feest te maken. En feesten doe je natuurlijk in een gezellige omgeving”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Daarom maakte de stad de voorbije weken werk van het inkleden van het stadscentrum. “De Bondgenotenlaan hangt vol met WK-banieren, de kiosk op het Rector De Somerplein werd bestickerd en op de Grote Markt vind je onze eyecatcher en een toffe photobooth. In verschillende winkel- en wandelstraten hangt er luchtdecoratie”, vervolgt de schepen. 

100 raamtekeningen
Verder werden bij tal van handelaars, horecazaken en dienstverleners raamtekeningen aangebracht in kader van het WK. “Enkele maanden geleden lanceerden we een oproep waarop geïnteresseerden konden intekenen. En of het een succes was, want een honderdtal ondernemers schreven zich in. In augustus werden de raamtekeningen aangebracht door vier verschillende kunstenaars: Els Decaluwe, SIRE (Silke Reyntjens), Painting Bear Sign Co (Rob Van den Berghe) en Amis D’Emile (Lisa Van der Auwera).”

Het resultaat mag er zijn. “De vitrines zien er prachtig uit. Het merendeel is te bewonderen in het stadscentrum, maar je kan er ook verschillende spotten in de deelgemeenten. De tekeningen zijn heel uiteenlopend. Ze zijn gelinkt aan de zaak waar het werd uitgevoerd, met ook telkens een link naar het WK wielrennen”, aldus Geleyns.

Wil je de raamtekeningen zelf gaan bewonderen? Trek erop uit met de fiets voor een sportieve ontdekkingstocht.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]