Leuven toont aanbod voor internationale inwoners op Expatival 

 

Op zaterdag 21 oktober organiseert de stad Leuven “Expatival”, een eendaags festival voor internationale inwoners die in Leuven verblijven voor hun job. ​ Via meer dan twintig workshops kunnen bezoekers zich informeren over het aanbod voor expats en hun gezinnen.  

“Leuven is voor veel internationaal talent dé gedroomde stad om te komen samenwerken met onze wetenschappers of onze ondernemers. Om hen, en vooral hun gezinsleden, te helpen hun weg te vinden in een totaal nieuwe stad, hebben we ons International House”, vertelt schepen van economie en diversiteit, Lalynn Wadera. “Hier kunnen zij terecht met alle vragen die bij je opkomen als je leeft in Leuven. Vragen over wonen, werken, studeren, een kind krijgen, sporten en zeker ook hoe andere Leuvenaars te leren kennen. Het International House heeft een ruim aanbod. Vandaag kan iedereen daar eens van komen proeven. Het is een echte aanrader, want je gaat hier zien, proeven en voelen hoe ver Leuven internationaal reikt.” 

Proefsessies
Op het programma van komende zaterdag staan twintig sessies over uiteenlopende onderwerpen. Hoe begroet je elkaar op straat? Hoe werkt het onderwijssysteem? Waar kan je terecht om een huis te zoeken? Waar moet je zeker aan denken als je zwanger bent van een kind? ​ Het zijn allemaal vragen die expats hebben als ze in Leuven komen wonen en werken, en waarover er werksessies georganiseerd worden in het International House. Op het Expatival krijgen bezoekers de kans om zich te informeren en vragen te stellen. Naast de workshops zijn er eetstandjes met Indische en Italiaanse specialiteiten. 

Internationaal karakter
Het festival is er om mensen te informeren, en tegelijk is het een manier om het internationaal karakter van de stad ook zichtbaar te maken en te vieren. Kinderen kunnen meedoen aan een grote tekenwedstrijd. En de bezoekers mogen de vlag van hun land planten op daarvoor voorziene decoraties op de festivalsite. ​ 

Praktisch ​
Het evenement is interessant voor de expats en hun gezinnen in Leuven, en staat open voor iedereen. ​ “Of je met internationale mensen werkt, bevriend bent, of gewoon nieuwsgierig bent over hun verhalen, we verwelkomen je graag op Expatival “, besluit schepen Wadera. ​ 

waar: International House Leuven, Tiensevest 60, Leuven. ​
wanneer: zaterdag 21 oktober, van 10 tot 17 uur ​
inschrijven niet nodig 
Nederlands | Expatival 2023
Zaterdag, 21 Oktober 2023 __
Expatival 2023

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be