Leuven verlengt uitgebreide horecaterrassen tot 30 september 2022

Sinds het begin van de coronapandemie staat de stad Leuven de horeca bij met steun- en relancemaatregelen. Zo werd de terrastaks in 2020 en 2021 geschrapt, organiseerde de stad samen met Horeca Leuven een groepsaankoop voor CO2-meters en werden er verschillende toelagereglementen in het leven geroepen.  Ook de vergunde terrassen konden sinds de heropening van de horeca in mei 2020 worden uitgebreid. En die mogen alvast blijven staan tot 30 september 2022. De stad wil ook de komende tijd de horeca blijven ondersteunen.

“We staan in nauw contact met de horeca zodat we blijven horen wat er leeft. De sector gaat door een erg moeilijke periode en daarom geven we de horeca nu al de garantie dat de terrasuitbreidingen tot eind september mogen blijven staan. We hopen op mooi terrasjesweer in 2022. Zo kan iedereen weer genieten van onze Leuvense troeven en kunnen onze ondernemers verder bouwen aan een toekomst in hun favoriete stiel!” aldus schepen van handel Johan Geleyns.

Voorzitter van Horeca Leuven, Kevin Vanderauwera, beaamt de noodzaak van deze maatregel: “Deze beslissing was broodnodig. We gaan door een zeer moeilijke periode. Mensen die toch minder buiten komen uit angst voor corona, onze werknemers die soms in quarantaine zitten en de beperkende maatregelen zoals het sluitingsuur zorgen ervoor dat we niet op volle kracht kunnen draaien. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat de stad beseft dat we samen moeten uitkijken naar tijden waarin meer mag en we dan samen iets extra kunnen doen om de huidige verliezen goed te maken.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]