Leuven verwacht een rijke ‘Half Oogst’

Het muziekfestival ‘Half Oogst’ sluit naar jaarlijkse gewoonte ‘Het Groot Verlof’ af met enkele sterren van formaat. Onder meer Selah Sue, Sister Sledge, Postmen en Junior Marvin & The Wailers vieren de oogstfeesten in het hart van de Dijlestad.

De concertenreeks van Het Groot Verlof is dit weekend aan haar slotakkoord toe. Net als bij Beleuvenissen zijn er opnieuw gratis concerten in het hart van de stad, ditmaal op vrijdag én zaterdag. “Half Oogst heeft alles in zich om alweer een topweekend in Leuven te worden”, klinkt het bij schepen voor evenementen Bert Cornillie hoopvol. “Artiesten van over de hele wereld zakken dit weekend af naar de Oude en de Grote Markt voor knalperformances. Op vrijdagavond is de Oude Markt hét podium voor vrouwelijke topartiesten. Als we daarnaast nog de weersvoorspellingen mogen geloven, staan we voor een bijzonder zomerse afsluiter van Het Groot Verlof”, besluit Cornillie.

Vrijdag
Op vrijdag 11 augustus staan uitsluitend power ladies op het podium van de Oude Markt. De Belgo-Congolese artieste Reinel Bakole brengt soul 'n' b, waarna de Britse singer-songwriter Olivia Dean een mix van funk, soul en hiphop afvuurt. Vorig jaar werd Dean op Amazon Music nog verkozen tot doorbraakartiest van het jaar.

De doorbraak van Selah Sue dateert van 2008, toen ze de affiche van Marktrock opende. Anno 2023 slaagt Sanne Putseys er nog steeds in haar publiek te overdonderen met een mix van soul, jazz en meeslepende popmuziek. Op haar laatste, veelgeprezen album ‘Persona’ bezingt Selah Sue haar psychische problemen en hoe ze ermee omgaat op een positieve manier. Een must-see.

En op de Grote Markt? Daar opent de Rumbaristas, een kleurrijk internationaal gezelschap dat - jawel - rumba speelt. Of voor de kenners: mestizo new style. Rond tien uur is het aan Postmen, de band uit Rotterdam die inmiddels 25 jaar bestaat. The Anonymous Mis, Shyrock en G-Boah zijn klaar om te bewijzen dat nederpop terug is van nooit weggeweest.

Zaterdag
Op zaterdag is er op de Grote Markt geen nederhop, maar wel een portie soul met Hannah Williams & The Affirmations. Wie de Britse zangeres niet kent, herkent ongetwijfeld haar nummer dat Jay-Z verwerkte in ‘4:44’. Na Williams is het aan haar landgenoot Mark Cotgrove. Onder het pseudoniem ‘Snowboy’ brengt de Britse DJ/percussionist al vier decennia latin dancemuziek. Hij doet dat ook met zijn band The Latin Section, op 12 augustus aan het Stadhuis.

Nog meer internationale kleppers op de Oude Markt, waar we zaterdag één grote familie vormen. Sister Sledge tekent bij valavond voor soulvolle groove die nog steeds staat als een huis. De band heeft enkele tijdloze disco-klassiekers gemaakt met producer Nile Rodgers. Je kent ongetwijfeld ‘Lost in Music’, ‘He's the Greatest Dancer’, ‘All American girls’ en ‘We are family’.

Afsluiten doen we dit jaar met reggae. Zowel Stevie Wonder als Bob Marley wilden Julian Junior Marvin in hun band. De Jamaicaan koos in 1977 voor Marley en de rest is geschiedenis. Marvin speelde bij de legende tot aan zijn dood en werd er na afloop zelf een. Marvin toerde de wereld rond met vele incarnaties van The Wailers. De intussen 74-jarige artiest speelt de hits zoals Marley ze bedoeld heeft. En zo kan de Oude Markt zondag 13 augustus indansen, want de optredens duren opnieuw tot na middernacht.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]