Leuven verwent senioren tijdens Seniorenmaand

Eén op de zes Leuvenaars is ​ 65-plusser. Speciaal voor hen is november elk jaar opnieuw Seniorenmaand. Samen met maar liefst 34 partners werkte de stad een uitgebreid programma uit met verschillende thema’s als cultuur, ontmoeten, samen aan tafel, digitale verbondenheid, sport en ontspanning. Er is voor ieder wat wils en de meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige moet je wel inschrijven dus snel zijn is de boodschap.

"Het doel van de seniorenmaand is om de Leuvense senioren samen te brengen en te laten genieten. Samen met vrienden en familie, uiteraard, maar ook met de mensen die ze tijdens de vele activiteiten leren kennen. We willen hen een heerlijke, leerrijke en sociale novembermaand bezorgen”, zegt schepen van senioren Bert Cornillie. “Dankzij het uitgebreide en gevarieerde aanbod is er voor elk wat wils.”

Een musical over Dieric Bouts (in ’t Leives!), een basiscursus Facebook of samen koken met je kleinkinderen: het is maar een greep uit het aanbod. Wie liever iets actiever doet kan meerijden met een riksjafiets of een initiatie lijndansen of lachyoga volgen. ​

Cécile Van Hoecke is als voorzitter van de seniorenraad actief betrokken bij de seniorenmaand. Om de seniorenmaand in te leiden kreeg zij tijdens de seniorenraad het allereerste exemplaar van de brochure overhandigd. "Dit is een belangrijke maand voor de Leuvense senioren”, vertelt Van Hoecke. “Ze kunnen de hele maand lang kennismaken met Leuvense organisaties en hun uitgebreide aanbod. We zijn dan ook heel blij dat we vanuit de seniorenraad deze organisaties kunnen ondersteunen bij hun activiteiten.”

Vanaf vandaag vind je de programmabrochure van de seniorenmaand in het stadskantoor en op alle deelnemende locaties. Je vindt het programma ook op www.leuven.be/seniorenmaand. ​ Wie graag de programmabrochure in de brievenbus ontvangt kan een exemplaar aanvragen via 016 27 26 78 of senioren@leuven.be.
Website preview
Seniorenmaand
Ontmoet nieuwe mensen of geniet samen met vrienden en familie van heerlijke momenten. Voor sommige activiteiten schrijf je op voorhand in.
Stad Leuven

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be