Leuven viert Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 23 oktober staat overal in Vlaanderen staat de jeugdbeweging centraal. Zoals elk jaar vieren Chirojeugd Vlaanderen, JNM, IJD, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, KSA, Scouts en Gidsen Vlaanderen en Bazart weer samen de Dag van de Jeugdbeweging.

Ook stad Leuven laat deze hoogdag niet voorbij gaan en bedankt de jeugdbewegingen voor hun heldendaden. Omdat een groot feest dit jaar niet kan, zullen op vrijdag 23 oktober de vlaggen van verschillende jeugdbewegingen wapperen aan het stadhuis. Schepen van Jeugd Dirk Vansina: “Met deze symbolische daad geven we het Leuvens Jeugdwerk een in het oog springende ereplaats in het centrum van onze stad, een plaats die ze echt verdienen!"

En niet alleen aan de gevel van het stadhuis maar ook op Leuvense stoepen en straten zorgt de stad voor mooie boodschappen in stoepkrijt die tonen dat de stad de verschillende werkingen een warm hart toe draagt. Ze worden vanavond aangebracht door de jongeren op verschillende pleinen in het centrum en aan de poorten van enkele scholen, zodat morgen hun feestdag niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Er zijn in Leuven zo’n 30 verschillende jeugdbewegingen met samen bijna 5000 leden. Stad Leuven is trots op hun engagement en de waardevolle inzet die ze iedere week opnieuw leveren. Dankzij hen kunnen heel wat kinderen en jongeren het hele jaar door spelen, genieten en ravotten.

“De coronacrisis heeft andermaal bewezen dat het Leuvens jeugdwerk sterk in haar schoenen staat”, zegt schepen Vansina. “De afgelopen 6 maanden - en vooral tijdens de zomerkampen - zijn ze er op indrukwekkende wijze in geslaagd om een coronaveilig aanbod te organiseren. Ik ben echt fier op de manier waarop ze hun verantwoordelijkheid hebben opgenomen en leuke spelletjes gecombineerd hebben met veilige zomerkampen. ”

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Maureen Pierloz jeugdwerker, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Maureen Pierloz jeugdwerker, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven