Leuven viert met bloemen en een nieuwe brochure de Dag van de Mantelzorg

Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorg. Stad Leuven zet ​ alle mantelzorgers die Leuven rijk is, samen met Samana en de Eerstelijnszone Leuven, letterlijk in de bloemetjes. De stad lanceert vandaag ook een nieuwe brochure die nuttige informatie voor mantelzorgers in Leuven bundelt. Zo wil de stad mensen die zorgen voor iemand anders nog beter ondersteunen.

“Je buur, familie of vrienden helpen, betekent vaak veel voor deze mensen en is ongelooflijk warm en waardevol in onze samenleving. Tegelijk kan het soms mentaal, fysiek en financieel zwaar zijn om die zorg op te nemen”, zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “Daarom ondersteunen we als stad op allerlei manieren de Leuvense mantelzorgers. Om hen op de Dag van de Mantelzorg ook letterlijk in de bloemetjes te zetten, laten we via organisaties die met mantelzorgers werken 1.400 ‘groeikaartjes’ verspreiden. Die kaartjes kan je planten in de tuin om er prachtige bloemen te laten groeien”, zegt schepen Verlinden.

Nieuwe brochure ​
Stad Leuven brengt vandaag ook een gloednieuwe, handige brochure voor mantelzorgers uit. Daarin bundelt de stad alle praktische informatie voor mantelzorgers. “We hebben in Leuven heel wat ondersteuning voor mantelzorgers en daar willen we mensen over informeren”, legt schepen Bieke Verlinden uit. "In deze brochure vinden Leuvense mantelzorgers snel een antwoord op alle vragen waar ze als mantelzorger mogelijk mee kampen". Op leuven.be/mantelzorg vind je meer informatie over mantelzorg en kan je de brochure aanvragen.

Praatcafés
Daarnaast wordt er in Leuven elke maand een praatcafé georganiseerd waar mantelzorgers terecht kunnen. Ze kunnen er ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers. Regelmatig zijn er ook thematische praatcafés, die dieper ingaan op specifieke onderwerpen zoals zelfzorg en thuiszorgmiddelen. Alle informatie daarover staat op leuven.be/praatcafe

Website preview
Mantelzorg
Waar kunnen mantelzorgers terecht voor hulp?
Stad Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be