Leuven voorziet digitale parkeerkaart tijdens wegenwerken

Tijdens wegenwerken zijn garages en opritten vaak tijdelijk onbereikbaar. Om deze hinder te beperken voor de buurtbewoners maken, is het voor hen nu mogelijk om een digitale parkeerkaart aan te vragen. Voorwaarde is dat de oprit of de eigen of gehuurde garage gedurende minstens 1 week onbereikbaar is.

“We krijgen vaak de vraag naar een alternatief voor hun onbereikbare parkeerplaats”, zegt schepen van openbare werken Dirk Vansina. Wegenwerken brengen nu eenmaal altijd hinder met zich mee. Bij heel ingrijpende en langdurige werken maakt de stad afspraken met de aannemers. Zij zorgen er dan voor dat de woningen toegankelijk blijven met voetgangersbrugjes of rijplaten. Mensen die minder goed te been zijn, worden altijd geholpen door de werknemers. De aannemers moeten er ook voor zorgen dat ’s avonds de opritten en garages terug bereikbaar zijn. Bij sommige werken is dit echter niet mogelijk. Bij rioleringswerken worden diepe sleuven gegraven, moeten de huizen aangesloten worden en is het onvermijdelijk dat garages en opritten een tijd onbereikbaar zijn.

“Daarom hebben we een reglement uitgewerkt dat het toelaat om een digitale parkeerkaart aan te vragen die de mogelijkheid biedt om op een andere plek te parkeren in de stad. De parkeerkaart is gratis zolang de oprit of garage ontoegankelijk is. Het reglement geldt voor bewoners maar ook voor handelaars die een garage huren”, aldus schepen Vansina. Hoe de bewoners de kaart kunnen aanvragen, wordt duidelijk gemaakt met een infobrief bij de start van de werken. De stad zal de bewoners contacteren waarbij er op dit moment al gedurende langere tijd werken worden uitgevoerd in de straat.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Valerie Philippaerts Afdelingshoofd studiedienst weg -en waterbeheer, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Valerie Philippaerts Afdelingshoofd studiedienst weg -en waterbeheer, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven