Delen:

Leuvenaars kunnen alternatieve parkeerplaats reserveren tijdens WK wielrennen

Onze stad verwelkomt binnenkort met het WK wielrennen een van de grootste evenementen tot nog toe in Leuven. Het stadsbestuur, vzw WK 2021 en de verschillende partners zijn de afgelopen maanden dan ook intensief bezig geweest om ervoor te zorgen dat een evenement van deze omvang zo vlot mogelijk kan verlopen, voor iedereen. Ook op het vlak van mobiliteit in en rond Leuven, waar een impact onvermijdelijk is, voorziet het stadsbestuur oplossingen. Zo zullen bewoners met een bewonerskaart of een parkeerkaart voor particulier autodelen in de volledige blauwe, betalende en autoluwe zone mogen parkeren over het hele Leuvense grondgebied. Inwoners die in een WK-mobiliteitszone wonen, kunnen een parkeerplaats reserveren.

Van maandag 20 tot en met zondag 26 september zal het verkeer in en rond Leuven moeizaam verlopen.Niet alleen de wedstrijden maar ook de voorbereiding van het WK heeft een grote impact op het verkeer in onze stad”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Parkeren zal op verschillende plaatsen in de omgeving van het parcours moeilijk zijn. Op sommige plaatsen zullen parkeerverboden gelden. Daarom kunnen inwoners tijdens de WK-periode met hun bewonerskaart of met hun parkeerkaart voor particulier autodelen parkeren in de volledige blauwe, betalende en autoluwe zone over het hele Leuvense grondgebied.”

Inwoners kunnen ook een parkeerplaats reserveren. Tijdens het WK is de stad opgedeeld in verschillende mobiliteitszones. Leuvenaars die in een van die zones gedomicilieerd zijn, komen in aanmerking om een parkeerplaats te reserveren. “Daarnaast moeten ze in het bezit zijn van een geldige bewonerskaart, een geldige parkeerkaart voor particulier autodelen of een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap”, licht schepen Geleyns toe. “Ook eigenaars of huurders die gedomicilieerd zijn in Leuven met een garage of parkeerplaats in een WK-mobiliteitszone die niet toegankelijk is, kunnen beroep doen op een parkeeroplossing. Tot slot kunnen ook inwoners die gedomicilieerd zijn buiten de blauwe zone in de WK-mobiliteitszone Wilsele-dorp een alternatieve parkeerplaats aanvragen. Op  www.leuven.be/wk-mobiliteitszones vind je alle info over de WK-mobiliteitszones.”

Inwoners die een parkeerplaats kunnen reserveren, kunnen dat online via www.leuven.be/wk-parkings-bewoners. Wie geen internet heeft, kan ook telefonisch reserveren via het informatiecentrum van het WK wielrennen. Een reservatie aanvragen kan vanaf zaterdag 11 september 10 uur tot en met zondag 19 september. Alle aanvragen worden ten laatste op maandag 20 september beantwoord.

Informatiecentrum WK wielrennen
Met al je vragen over het WK Wielrennen kan je terecht bij het Informatiecentrum WK wielrennen. De medewerkers daarvan zijn per mail en telefonisch bereikbaar, voor en tijdens het WK.  Zit je met vragen, of heb je een probleem, dan kan je bij hen terecht. Zij staan klaar om je te helpen en een oplossing te zoeken.

Het WK-informatiecentrum is elke werkdag en tijdens het weekend van 18 en 19 september telefonisch bereikbaar van 9 uur tot 18 uur op het nummer 016 27 47 47. Tijdens het WK wielrennen zelf kan je er al terecht vanaf 7.30 uur (tot 18 uur). Je kan ook steeds mailen naar [email protected].

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]