Leuvens onderwijs ontvangt 5,5 miljoen euro voor verbouwingswerken

Vandaag maakte Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts bekend dat hij 105 miljoen euro investeert in 185 schoolbouwprojecten. Daarvan gaat 5,5 miljoen euro naar Leuvense basis- en secundaire scholen.

4,8 miljoen euro gaat als subsidie naar de grootschalige verbouwingswerken die de stad de komende legislatuur plant aan de stedelijke scholen SKLO (gewoon basisonderwijs) en Parkschool (buitengewoon onderwijs). De stad investeert zelf 6 miljoen euro in dit project. De plannen voor die gebouwen liggen klaar. De site aan de Parkpoort krijgt een ware metamorfose, met veel aandacht voor duurzaam bouwen. Buiten de schooluren is het de bedoeling dat de gebouwen open staan voor de buurt en voor verenigingen.

Daarnaast zijn er nog middelen voor dak- en gevelwerken aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee, een bijkomend serregebouw aan De Wijnpers, bijkomende klaslokalen voor basisschool De Twijg en verbouwingswerken aan de gebouwen van Steinerschool De Zonnewijzer in Wijgmaal.

“We zijn blij met deze tussenkomst van Vlaanderen. Onze scholen doen enorm veel inspanningen om de leerkrachten en leerlingen voldoende en kwaliteitsvolle ruimte te geven. Met deze middelen schakelen zij een versnelling hoger voor innovatief onderwijs, met aandacht voor kwaliteitsvol leren en groeikansen op maat van elk kind. Vanuit de stad ondersteunen wij hen daarin door hun netwerk te versterken en hen met allerlei expertise te inspireren”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera.

 

 

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Filip Huysmans afdelingshoofd onderwijs
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Filip Huysmans afdelingshoofd onderwijs
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven