Leuvense amateurkunsten vieren hoogtij op zesde editie Amateurama

Van 26 tot 29 april palmen de Leuvense amateurkunstenaars Leuven in. Ze brengen fotografie, beeldende kunst, improvisatie, heel veel theater, heel veel muziek en voor het eerst ook: circus. Het festival maakte vandaag het hele programma bekend. 

Amateurama presenteert al zes jaar lang een mooie dwarsdoorsnede van het amateurkunstenaanbod in Leuven. De rode draad door dit verhaal is er eentje van passie, vriendschap en talent,” vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “En het festival valt in de smaak, niet alleen bij de verenigingen die steeds vaker op zoek gaan naar bijzondere samenwerkingsverbanden, maar ook bij het publiek. De laatste twee edities konden we steeds afklokken op een full-house.”

Harmonie & acrobatie
9 genres, 28 partners, 30 activiteiten, Amateurama is een goed gevulde vierdaagse. “Het volledig programma opsommen, leidt ons te ver. Uiteraard vind ik dat iedereen naar alles moet gaan kijken (lacht) maar wie toch graag een keuze maakt, geef ik een drietal tips mee. Een. Wie nog nooit een amateurkunstenvoorstelling bijwoonde, raad ik graag En/Of aan. Koninklijke Harmonie De Volharding sloeg de handen in elkaar met Cirkus in Beweging. Ze brengen een voorstelling die balanceert tussen harmonie en acrobatie. Het is een aanrader voor het hele gezin. Twee. Nachtegalen en andere zangvogels reppen zich best naar Tweebronnen, want daar mag je uit volle borst meezingen met koor Dissonant. Drie. Tweebronnen is bovendien de ideale uitvalsbasis want je treft er ook Kunstkring ’t Vensterke, de geheimzinnige interventies van improgezelschap De Reizende Reiger én je kan er zelf acteren voor de greenkey van Skoop en MUP. En vandaaruit moet je simpelweg te stad in om de rest van het programma te ontdekken, boordevol film, muziek en theater.”

Leuven got talent
“Deze zesde editie van Amateurama wordt gedragen door 28 verschillende amateurkunstenverenigingen. Met alle volk dat voor en achter de schermen actief is, komen ze al gauw aan ongeveer 1000 vrijwilligers. De kans is dus erg groot dat je een ver familielid, je buurman of een andere bekende aan het werk ziet!”, besluit Denise Vandevoort.

Meer info
Het officiële persmoment vindt plaats op dinsdag 3 april om 12 uur, in Tweebronnen. Op dit persmoment stellen we een (internationale) primeur aan je voor.

Contact
Denise Vandevoort, schepen van cultuur, denise.vandevoort@leuven.be of 0474 308 265
Lieve Grymonprez, festivalcoördinator, lieve.grymonprez@leuven.be of 016 27 22 82

voor foto’s en teksten:
Kristel Salaets, communicatie, kristel.salaets@leuven.be of 0473 311 334
Beelden kan je ook hier downloaden: 

 

.

 

Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven