Leuvense beiaardier herdenkt 1 jaar corona

Het coronavirus beheerst al een jaar ons leven. Enkele dagen voor het hele land in lockdown ging, besloot het Leuvense stadsbestuur al om stadsgebouwen zoals de bibliotheek, de sportzalen en museum M, te sluiten en activiteiten te annuleren. “Het voorbije jaar was zwaar voor de Leuvenaars”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Nu de vaccinatiecampagne van start gegaan is, zien we stilaan licht aan het einde van de tunnel. En dat geeft hoop en moed.”

Om stil te staan bij het voorbije jaar, en om hoopvol vooruit te blikken, speelt beiaardier Luc Rombouts woensdag om 13 uur een aantal bemoedigende liedjes op de universiteitsbeiaard op het Ladeuzeplein, en om 16 uur op de Vredesbeiaard in Abdij van Park.

“Het afgelopen jaar is beiaardmuziek voor vele Leuvenaars een bron van aangename afleiding en ook wel troost geweest”, zegt Rombouts. “Een jaar na het begin van de coronacrisis speel ik een aantal nummers die de gevoelens uitdrukken die we hebben gedeeld: enerzijds eenzaamheid, maar ook solidariteit en veerkracht. Enkele sprekende titels: We All Stand Together, I Will Survive, We’ll Meet Again.“

“Het voorbije jaar heb ik gezien hoe de Leuvenaars voor elkaar zorgen en hoeveel inspanningen ze nog steeds leveren om de crisis het hoofd te bieden”, zegt Ridouani. “De vaccinatiecampagne neemt stilaan vaart – zo krijgen donderdag meer dan 1.200 Leuvense zorgverleners een prikje. Zo komen we stap voor stap dichter bij het normale leven, waarin we elkaar kunnen ontmoeten en opnieuw mooie tijden kunnen beleven.”

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Luc Rombouts curator beiaardcultuur Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Luc Rombouts curator beiaardcultuur Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven