Leuvense breakers dansen zich tot B-king of queen

Op zondag 1 mei vindt de finale plaats van de B-King series, een battle circuit voor Leuvense breakdancers. Tijdens de voorrondes van februari tot april werden de beste breakers in de categorie -12 en -18 gezocht én gevonden. De finalisten gaan nu de laatste uitdaging aan om zich tot B-King of Queen te laten kronen.

Dat Leuven een stad is waar breakdance een plek krijgt, mag duidelijk zijn. In september 2023 komt het WK Breakdance immers naar onze stad en zullen nationale en internationale breakers zich er kunnen bewijzen. Zo lang hoeven de Leuvense jongeren echter niet te wachten. Zij konden de voorbije weken al het beste van zichzelf geven tijdens de voorrondes van de B-King series. “In Leuven hebben we het talent en de goesting in huis om breakdance op de kaart te zetten,” vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Breakdance staat al een tijd op onze radar en we willen in aanloop naar het WK dan ook volop inzetten op onze jonge break community.”

Breaking partners
De B-King series worden georganiseerd door de break experts van Straatrijk met ondersteuning van BURn, de hiphop-werking van de stad Leuven. Ook de deelnemende dansscholen doen een duit in het zakje. Danceaction, Aike Raes en Danserie stelden hun ruimtes ter beschikking tijdens de voorrondes én verspreidden de boodschap onder hun dansers om zich in te schrijven voor de battles.

Natraject
De nieuwe B-King of Queen krijgt meteen de kans om  samen met de andere finalisten hun skills te tonen tijdens een battle op het BURnfestival op 23 juli.

 

Benieuwd naar de nieuwe B-King of Queen? Kom langs bij BURn in Jeugdcentrum Vleugel F op zondag 1 mei tussen 13 en 16 uur om de breakers zelf aan het werk te zien.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]