Leuvense buurToog zoekt opnieuw dromen van de Leuvenaars

Stad Leuven haalt opnieuw de buurToog van stal om Leuvenaars wegwijs te maken in de vele mogelijkheden binnen het participatieproject Kom op voor je wijk. Verzameld rond de vrolijke mobiele bar laten buurtbewoners hun fantasie de vrije loop en delen hun ideeën voor de ideale buurt met beleidsmakers en wijkmanagers van Stad Leuven. Kom het zelf ontdekken op 26 mei tussen 18.00 en 20.00 uur aan de buurToog in de Philipslaan. 

 

In Leuven kunnen inwoners sinds 2000 het stadsproject Kom op voor je Wijk inzetten om al hun kleine en grote dromen voor de straat of buurt werkelijkheid te maken. Onder de slagzin “Leuvenaars maken de stad” kunnen inwoners van Leuven zo al vele jaren onder buren aan de slag om hun droombuurt te creëren, met financiële en logistieke ondersteuning vanuit de stad. Om de bekendheid van het stadsinitiatief te vergroten en mensen wegwijs te maken in de talloze mogelijkheden, haalt Stad Leuven voor het tweede jaar op rij de buurToog van stal. 

Verzameld rond de mobiele bar leren buurtbewoners Kom op voor je Wijk beter kennen en delen ze hun ideeën voor de buurt met elkaar en met de wijkmanagers en beleidsmakers van Stad Leuven. Net als vorig jaar vlogen de beschikbare slots de deur uit: 22 straten nodigden de buurToog uit voor een inspirerend burenmoment samen met de stad. 

We nodigen je graag uit om op 26 mei tussen 18u00 en 20u00 mee aan te schuiven aan de buurToog in de Philipslaan ter hoogte van nr. 20, 3000 Leuven. Kom samen met de buurt, de wijkmanagers en schepen Bieke Verlinden ontdekken hoe bewoners hun dromen voor de buurt kunnen waarmaken met Kom op voor je Wijk.

Kom op voor je wijk?
Sinds 2000 ondersteunt de stad initiatieven van buurtbewoners die de woon- en leefomgeving aangenamer maken. Het gaat om zowel financiële steun (tot € 18.600) als materiële en logistieke steun (advies, technische hulp, transport …). Alle inwoners van Leuven kunnen projectvoorstellen indienen, voor zowel zichtbare fysieke verbeteringen als sociaal-culturele activiteiten. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je voorstel tegemoet komt aan een behoefte in de buurt en dat de realisatie het samenleven versterkt. Het projectidee moet worden voorgedragen door ten minste 12 buurtbewoners en/of leden van lokale verenigingen.

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Jan Mellebeek gebiedsgerichte werking
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Jan Mellebeek gebiedsgerichte werking
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven