Delen:

Leuvense City Triatlon wordt geannuleerd

Als Europese Sportstad van 2021 werkte stad Leuven een uitgebreid en aantrekkelijk sportprogramma uit voor de actieve en passieve sportliefhebbers. Helaas moesten er omwille van de coronapandemie al een aantal sportevenementen uitgesteld of geannuleerd worden. Ook de City Triatlon, die zou plaatsvinden op zondag 16 mei 2021, wordt afgeblazen.

“Het was geen leuke beslissing, maar de enige correcte gezien de huidige situatie”, legt schepen van sport Johan Geleyns uit. “Net als vorig jaar kan de triatlon in zijn nieuwe vorm niet doorgaan. Er was voor het eerst de mogelijkheid om als trio deel te nemen: één persoon legt de zwemproef af, één iemand de fietsproef en tot slot een derde persoon de loopproef. Er waren al meer dan 200 deelnemers ingeschreven, zowel individueel als in trio. De nieuwe formule valt dus zeker in de smaak, maar de sportliefhebbers zullen nog een jaartje langer moeten wachten vooraleer ze er van kunnen proeven.”

“Dit is, net als in 2020, een tegenslag”, zegt organisator Ronny Huyvaert van Triatlon Duatlon Leuven. “We hadden er echt op gehoopt dat de wedstrijd dit jaar kon doorgaan, maar we hebben alle begrip voor de beslissing van het stadsbestuur. De wedstrijd later dit jaar organiseren is geen mogelijkheid, gezien de drukke sportkalender die er dit najaar nog aankomt in kader van het Europees sportjaar en het WK wielrennen. We kunnen enkel maar proberen om positief te blijven en onze pijlen op volgend jaar richten. Noteer 15 mei 2022 dus al maar in je agenda, want dan gaan we er een lap op geven!”

Geen golfinitiatie voor senioren
Ieder jaar organiseert de sportdienst in samenwerking met de Winge Golf & Country Club in mei een gratis golfinitiatie voor Leuvense 55-plussers. Ook dat evenement heeft de stad geannuleerd. In de maand mei staan er nog enkele andere, kleinschaligere, sportevenementen en activiteiten gepland. Die kunnen voorlopig nog wel doorgaan, uiteraard volgens de geldende coronamaatregelen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]