Leuvense fotografen en amateurkunstenaars aan zet in tentoonstellingstweeluik

Drie Leuvense verenigingen – Atelier 13 kunstcollectief, Foto Gamma Atelier en Fotogroep Park-Heverlea – slaan de handen in elkaar voor een boeiend tentoonstellingstweeluik met een expo in het najaar én in het voorjaar in de Kapel van de Romaanse Poort.

Onder de noemer ‘Amateurama’ bundelen lokale kunstenaars al jaar en dag de krachten. Ook in het cultuurseizoen 2022-2023 is dat niet anders. “De kapel van de Romaanse Poort dient andermaal als decor voor de expo van Leuvense amateurfotografen en -kunstenaars”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Atelier 13 kunstcollectief, Foto Gamma Atelier en Fotogroep Park-Heverlea komen niet onbeslagen op het ijs. Ze bouwden een mooie traditie op van beklijvende combinatietentoonstellingen in onze kapel waarbij de nadruk steeds op samenwerken ligt. Ik kijk er nu al naar uit wat ze voor ons in petto hebben, hun werk is steeds van hoog niveau.”

De eerste expo vindt plaats in oktober en toont werk van Johan Baert, Lieve Bossuyt, Lut De Pourcq, Karin Ferfers, Bernard Meyfroodt, Luk Mutsaerts, Linda Neirinck, Els Trekker, Hugo Vandendries, Carola Rummens, Dirk Dejaeghere, Eric Boon, Filip Merveillie, Henri Catrysse, Herman Van Loock, Raoul Daniels, Steven Van Weynsberghe, Giovanni Franco, Daniel De Cort, Rudi Jacobs, Frank d’Hoine en Diane Dupont. Ze tonen het beste van wat er in het afgelopen seizoen is gecreëerd.

Praktisch

Amateurama 2.0 - najaar | Atelier13 Kunstcollectief, Foto Gamma Atelier, Fotogroep Park-Heverlea

07/10 > 15/10 | wo, do, vr, za 13.00-17.00 uur

Kapel Romaanse Poort, Brusselsestraat, Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]