Leuvense Grote Markt wordt voor één ochtend reusachtig koffiekoekenfestijn

Vrijdagochtend 20 oktober is het feest op de Grote Markt, want jongeren in uniform komen traditiegetrouw samen aan het Leuvense stadhuis voor Dag van de Jeugdbeweging. ​ Elk jaar slaan Chirojeugd Vlaanderen, JNM, IJD, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, KSA, Scouts en Gidsen Vlaanderen, EJV en Bazart Leuven de handen in elkaar om samen een ontbijt aan te bieden aan zo’n 2.500 jongeren uit verschillende jeugdbewegingen.

Jongeren kunnen van 7 tot 8 uur ’s ochtends aanschuiven voor een gratis koffiekoek, een stuk fruit en een drankje. Daarbovenop zorgen twee jonge, Leuvense artiesten voor een dj-set om de dag goed in te zetten. Het enige wat ze nodig hebben om deel te nemen aan dit festijn? Hun jeugdbewegingsuniform en een luide wekker.

“Het is fantastisch om te zien hoe er elk jaar duizenden jongeren afzakken naar de Grote Markt om samen het jeugdwerk te vieren, ” aldus schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Eigenlijk verdienen ze het om het hele jaar door in de bloemetjes gezet te worden. Op 20 oktober willen we hen alvast expliciet bedanken voor hun groot engagement. Dankzij het Leuvens jeugdwerk beleven gigantisch veel kinderen en jongeren elk weekend, elke vakantie, elke zomer… een onvergetelijke tijd met fijne spelnamiddagen en avontuurlijke kampen.”

De Dag van de Jeugdbeweging wordt in verschillende Vlaamse steden en gemeenten gevierd op 20 oktober. Er zijn in Leuven zo’n 30 jeugdbewegingen met samen meer dan 5.000 leden. Stad Leuven wil hen met dit gratis ontbijt bedanken voor hun waardevolle inzet.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]