Leuvense jongeren palmen Velodroom in met bruisend Hiphop festival ‘Block 3’

Op zaterdag 27 mei organiseren enkele Leuvense jongeren met ‘Block 3’ hun eerste eigen én gratis stadsfestival. Op de tonen van hiphop en rap wordt de Velodroom in de Brusselsestraat omgetoverd tot een feestlocatie met skateramp, pannaveldjes en lokale fashion.

Onder de vleugels van de stad Leuven krijgen enkele jonge creatieve Leuvenaars dit weekend de kans om groot uit te pakken. Met ‘Block 3’ organiseren ze een gratis festival, dat dankzij een mix van muziek, sport en mode een groot jongerenpubliek wil aanspreken.

De stad ondersteunt rappers Vinci en Chinoir via haar hiphop-werking BURn bij de organisatie van het festival. Jitse Kempeneers (26) is de man achter Vinci en medeorganisator van Block 3: “Waarom we dit festival organiseren? Om verschillende leefwerelden samen te brengen: hiphop, muziek, sport, skate, fashion... En we willen Leuvense jongeren uitgelaten de examenperiode in sturen! ​ Block 3 is een evenement waar nood aan is. Het is er voor en door jongeren en dankzij de stad die ons kansen geeft.”

BURn, de hiphop-werking van de stad Leuven, helpt de culturele ondernemerszin van de jongeren te prikkelen. Voor een festival als dit legt de stad bewust de sleutels in handen van jongeren. Zij zorgen voor het plan en de uitwerking van a tot z. De stad staat hen via BURn bij achter de schermen. “Zo kweken we de organisatoren van morgen. We schrijven met Block 3 een nieuw verhaal dat hopelijk even populair wordt als BURn Festival, het gekende Leuvense hiphopfestival", zegt schepen van jeugd, Dirk Vansina.

De stad stelt vast dat hiphop en sport ideale gangmakers zijn voor jong ondernemerschap. “Urban is een way of life. Met dit event willen we jongeren een sterk signaal geven dat hiphop en jongerencultuur onmisbaar zijn. Jongeren krijgen de kans om zelf iets op poten te zetten en dat kunnen we vanuit het beleid alleen maar stimuleren. We spelen hen in de kaart, door ondersteuning te bieden bij events, maar evengoed door initiatieven zoals het WK Breaking dat we in september naar Leuven halen. Dat is een en dezelfde flow. In een nabije toekomst willen we het mogelijk maken dat jongeren ook een vaste plek krijgen op de Podiumkunstensite”, besluit schepen Vansina.

Website preview
Home - BURn Leuven
Breakdance, Urban Rap N more. BURn Leuven schaaft de skills bij van jongeren met een passie voor hiphop en nieuwstedelijke kunstvormen
BURn Leuven
Medeorganisatoren Vinci en Chinoir
Medeorganisatoren Vinci en Chinoir

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]