Leuvense jongeren welkom in het ‘Open Stadhuis’

Stad Leuven gooit elke donderdag en vrijdag de deuren van de jongerenvleugel van het stadhuis open. Alle Leuvense scholieren zijn dan welkom in het ‘Open Stadhuis’ voor een lunch of creatieve vrijdagnamiddag. "Het 'Open Stadhuis' is een laagdrempelige plek waar de Leuvense scholieren gemakkelijk kunnen in- en uitlopen, elkaar ontmoeten, hun boterhammen opeten en alles te weten komen over wat MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven, te bieden heeft", aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

Tijdens schoolweken konden Leuvense jongeren al elke donderdag- en vrijdagmiddag tijdens de middagpauze terecht in het ‘Open Stadhuis’. Vanaf nu kunnen ze er zich ook iedere vrijdagnamiddag creatief komen uitleven. De jongeren kunnen hun eigen projecten opstarten zoals schilderen, werken met naald en draad, macrameeën en nog veel meer. Tijdens deze open momenten is er ook steeds de mogelijkheid om muziek te luisteren, zelf muziek te spelen op de piano, te darten of gewoon gezellig bij te babbelen.

“We voelen dat vooral jonge Leuvenaars nood hebben aan een plek waar ze gewoon zichzelf mogen zijn”, merkt schepen van jeugd Dirk Vansina op. “Daarom zijn deze momenten er als laagdrempelige en gratis inloop-activiteit waar jongeren geprikkeld kunnen worden door creatieve methodieken, maar waar ze even goed ook gewoon een warme chocomelk kunnen komen drinken.”

Praktisch

Wanneer? Tijdens schoolweken van februari tem april:

  • elke donderdag ​ en vrijdag van 12 tot 14 uur: ​ samen lunchen.
  • elke vrijdag van 16 tot 18 uur: vrije crea-namiddag. ​
    Op 17 februari staat er een specifieke activiteit ingepland om het begin van de krokusvakantie te vieren. Kunstenares Geertrui De Samblanx komt langs om samen met de jongeren houten juwelen of sleutelhangers te maken.

Voor wie? Alle Leuvense scholieren

Waar? Jongerenvleugel van het stadhuis, Naamsestraat 3b, Leuven

Gratis, met vrije inloop

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]