Leuvense Klimaatscholen voor het twintigste jaar op rij van start

Stad trapt opnieuw ‘Leuvense Klimaatscholen 2019-2020’ af

Gisterenavond, maandag 23 september, werd voor de twintigste keer de aftrap gegeven van de Leuvense Klimaatscholen. Al twintig jaar op rij moedigt de stad Leuvense scholen  aan om het klimaatcharter te ondertekenen en zich te engageren als Leuvense Klimaatschool. Scholen kregen op een infomoment de nodige informatie en kunnen zich vanaf nu registreren als klimaatschool.

“Tegen 2050 willen we klimaatneutraal zijn. Dat lukt ons enkel als iedereen meedoet. Jongeren spelen daarin een belangrijke rol, want zij zijn de toekomst. Jongeren hebben de jongste maanden alvast een heel groot engagement voor het klimaat getoond. Ik hoop dan ook dat de Leuvense scholen massaal zullen deelnemen”, zegt schepen van klimaat en duurzaamheid David Dessers.

De scholen die in het project Leuvense Klimaatscholen stappen, ondertekenen een klimaatcharter. Daarmee engageren ze zich om mee te werken aan een klimaatneutrale, leefbare stad. De scholen kiezen zelf op welke thema’s ze zich toeleggen. Dat kan gaan over afval, natuur, energie, klimaat, water of duurzame voeding.

“Het is heel fijn om te zien hoe deze scholen hun verantwoordelijkheid nemen om in hun dagelijkse werking en in hun gebouwen duurzaamheid mee te laten gelden. Daarnaast doen ze enorm veel inspanningen om de kinderen bewust te maken van de klimaatuitdagingen. En ze gaan verder dan dat, ze leren de kinderen wat zij zelf kunnen doen om duurzaam te leven”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera.

Scholen staan er niet alleen voor. De stad biedt materiële en financiële ondersteuning en er is een breed educatief aanbod. Geïnteresseerde scholen kunnen deelnemen aan  de duurzame week,  een klimaatcamping organiseren en kinderen afvaardigen in de kindergemeenteraad.

Contacteer ons
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Els Meuwissen Dienst Duurzaamheidsbeleid
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Els Meuwissen Dienst Duurzaamheidsbeleid
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven