Leuvense leerkrachten sluiten trimester af met online set van DJ Bobby Ewing

Donderdagavond, 17 december, organiseert de stad Leuven in samenwerking met het onderwijsnetwerk Samen Onderwijs Maken (SOM) een online DJ-evenement DANKbaar/DANSbaar’. Op die manier bedanken de stad en SOM de leerkrachten van alle Leuvense scholen voor hun inzet tijdens de coronacrisis. DJ Bobby Ewing van Discobar Galaxie zorgt voor de muziek, leerkrachten kunnen van thuis uit en in hun eigen bubbel luisteren, dansen en genieten.

“De voorbije maanden hebben leerkrachten gezwoegd, creatief gezocht, hun grenzen verlegd en de leerlingen aan boord gehouden. Dankzij hen konden de scholen op een veilige manier open blijven, zij hebben daarvoor elke dag het beste van zichzelf gegeven. Daar zijn wij hen enorm dankbaar voor. Want zo konden kinderen en jongeren blijven leren, experimenteren en ontmoeten”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera.

Muziek verbindt
Om de leerkrachten te bedanken ging de stad Leuven op zoek naar een manier die past binnen de geldende coronamaatregelen, die verbindend is én die de leerkrachten een uitlaatklep biedt na deze ongewone periode. Zo kwamen ze terecht bij muziek. “Niks beter dan de muziek wat luider te zetten en je te smijten. Dat mag na zo’n drukke periode!” zegt DJ Bobby Ewing.

Iedereen welkom
“Het evenement is opgedragen aan alle leerkrachten, maar natuurlijk is iedereen welkom om mee te genieten. Want naast de leerkrachten, hebben ook de directies, het andere schoolpersoneel, de leerlingen en hun ouders allemaal hun grenzen verlegd tijdens de voorbije periode. We hebben dit samen gedaan en we gaan samen even alles aan de kant schuiven”, aldus schepen Wadera.

“Ik heb zelf 3 kinderen die dankzij die massieve inzet van al die schoolmedewerkers door deze rare periode worden geloodst. Ik stuur ze met plezier wat fijne muziek door vanuit mijn studio. En ik heb trouwens zelf heel veel zin om nog eens een ECHTE dj-set te draaien. Zelfs al is het online”, zet DJ Bobby Ewing alvast aan.

Gratis Facebookevent
DANKbaar/DANSbaar vindt plaats op donderdag 17 december van 20 uur tot 21.30 uur. Iedereen kan gratis meedoen via dit Facebookevent.  Plaatjes aanvragen kan nu al op de Facebookpagina van DANKbaar/DANSbaar.

 

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Sander Van de Poel projectbeheerder educatieve leerplekken
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Sander Van de Poel projectbeheerder educatieve leerplekken
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven