Leuvense markt tooit in bloesempracht

Maand van de Markt

Leuven viert dit jaar opnieuw de Maand van de Markt. Op 7, 14, 21 en 28 april op de vrijdagmarkt op het Ladeuze- en Herbert Hooverplein en op 9 april op de zondagmarkt in Heverlee zetten de stad en de marktkramers samen de marktbezoekers letterlijk en figuurlijk in de bloemen.

Bezoekers kunnen deze maand genieten van acts en geschenkjes op de vrijdagmarkten in Leuven-centrum en de zondagmarkt van 9 april in Heverlee. De kramen op de vrijdagmarkt zijn heel de maand lentegewijs versierd met roze bloesemtakken. Ideaal om de prille lente verder op gang te trekken.

Narcissen en ballonnen, de paashaas en bloemenzaad
Op vrijdag 7 april worden 1000 narcissen uitgedeeld. Op zondag 9 april komt de paashaas langs op de zondagsmarkt in Heverlee. Op vrijdag 14 april kunnen jonge, en iets minder jonge, bezoekers dan weer een mooie bloem scoren bij een ballonplooiact. En op de vrijdagmarkt van 21 april komt acteur Herman Verbruggen langs. Hij is de ambassadeur van de Maand van de Markt. Op vrijdag 28 april tot slot, deelt de stad 500 zakjes met bloemenzaad uit op de markt.

Unieke trollys te winnen
En er is nog meer. De stad Leuven organiseert tijdens de Maand van de Markt samen met de Leuvense marktkramers een wedstrijd waarbij bezoekers tien unieke trolleys kunnen winnen, gevuld met aankoopbonnen voor Leuvense marktproducten. De trolleys zijn vervaardigd uit oude banners van de stad Leuven. People Made, het netwerk van sociale-economieorganisaties en arbeidszorgateliers in Vlaams-Brabant maakte ze speciaal voor deze wedstrijd. Om deel te nemen aan de wedstrijd, moeten marktgangers na een aankoop op de markt een QR-code scannen of een wedstrijdpapiertje invullen. Naast de trolleys worden ook veertig Leuvense cadeaubonnen verloot onder de deelnemers.

Bruisend traditioneel
“De Leuvense markten zijn een belangrijke, bruisende traditie in onze stad. Ze zijn een plek om verse, lokale producten aan te schaffen, op een laagdrempelige manier te shoppen en elkaar te ontmoeten. En ze zijn bovenal de verdienste van hardwerkende marktkramers die in weer en wind klaar staan voor hun klanten. Met de Maand van de Markt willen we die troeven extra in de verf zetten en mensen met leuke acties verleiden om een bezoekje aan de Leuvense markten te brengen. Iedereen welkom dus”, zegt schepen van handel Johan Geleyns.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]