Leuvense reinigingsdienst verrast bewoners en medewerkers welzijnsvoorzieningen met indrukwekkend eerbetoon

Met een indrukwekkende colonne van twintig vrachtwagens, veegmachines en bestelwagens verraste de reinigingsdienst van de stad Leuven vanmiddag de bewoners en medewerkers van heel wat Leuvense welzijnsvoorzieningen. Met geclaxonneer brachten de medewerkers van de reinigingsdienst een eerbetoon aan iedereen die de voorbije weken hard is blijven doorwerken in moeilijke omstandigheden. Met deze actie stak de reinigingsdienst de bewoners ook een hart onder de riem. 

De reinigingsdienst hield kort halt aan alle Leuvense woonzorgcentra, centra voor de opvang van personen met een handicap zoals het Roerhuis, Alvinnenberg en Ter Bank, en organisaties uit de bijzondere jeugdzorg zoals Monte Rosa, het Raster en CKG de Schommel.

“De voorbije weken hebben wij ontzettend veel steunbetuigingen gekregen van de mensen waar wij het afval gingen ophalen. We willen op onze beurt onze dank uitdrukken en willen daarbij onze eer betonen aan alle medewerkers van de Leuvense welzijnsvoorzieningen die net zoals wij sinds het begin van de coronacrisis zijn blijven doorwerken. Wij hebben eindeloos respect voor hun werk”, aldus enkele medewerkers van de reinigingsdienst.

"Een warm gebaar van onze medewerkers die onze stad proper houden en ons afval ophalen. Het zijn eigenlijk zelf stuk voor stuk helden", reageert schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens. "Ik ben heel blij dat onze medewerkers hiervoor het initiatief hebben genomen."

En het initiatief werd geapprecieerd. "De jongeren in leefgroepen zijn al acht weken niet meer naar huis kunnen gaan en mochten tot vorige week geen bezoek ontvangen. De colonne zorgde voor welgekomen afleiding", klinkt het.

 

Contacteer ons
Thomas Van Oppens schepen van personeel, organisatie, stadsreiniging, studentenzaken en dierenwelzijn
Bruno Vanaenroyde Diensthoofd afvalbeheer en stadsreiniging
Thomas Van Oppens schepen van personeel, organisatie, stadsreiniging, studentenzaken en dierenwelzijn
Bruno Vanaenroyde Diensthoofd afvalbeheer en stadsreiniging
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven