Leuvense senioren kunnen weer samen genieten tijdens Seniorenmaand

Naar jaarlijkse traditie start in november de seniorenmaand in Leuven. Samen met een groot aantal partners werkte de stad een uitgebreid programma uit met verschillende thema’s als cultuur, ontmoeten, samen aan tafel, digitale verbinding en sport en ontspanning. Er is voor ieder wat wils. De meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige moet je wel inschrijven. En die inschrijvingen starten binnenkort al.

"Dankzij de seniorenmaand kunnen senioren samen zijn en genieten met vrienden en vriendinnen, maar ook nieuwe mensen leren kennen en een heerlijke novembermaand beleven", zegt schepen van senioren, Denise Vandevoort. ​ "Je kan zelf je menu samenstellen uit het gevarieerde aanbod van meer dan 100 activiteiten."

Enkele voorbeelden zijn een filmvoorstelling, rondleidingen in M Leuven, een praatcafé mantelzorg, een opendeurdag in een lokaal dienstencentrum, een feestmenu met muzikaal optreden, een digicafé, yoga, bingo of een schilderatelier.

Cécile Van Hoecke is als voorzitter van de seniorenraad actief betrokken bij de seniorenmaand. "Dit is een belangrijke maand voor de Leuvense senioren. Ze kunnen (terug) kennismaken met Leuvense organisaties en hun uitgebreide aanbod leren kennen. Vanuit de seniorenraad ondersteunen wij deze organisaties bij hun activiteiten".

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]