Leuvense TofsportZomer staat voor de deur

Het belooft een fantastische sportzomer te worden. Niet alleen dankzij de Olympische Spelen, maar ook dankzij de Leuvense TofsportZomer die, tot begin oktober, weer heel wat in petto heeft. Van streetbasket tot beachvolley, van de Tour of Leuven tot het polsstokgala en het WK gravel.

Wie van sport houdt moet deze zomer in Leuven zijn. Je kan er deelnemen aan tal van grote en kleine sportevents en -activiteiten, maar ook als supporter zal je deze zomer in Leuven genieten van verschillende topsportwedstrijden.

Urban Sports Festival
De TofsportZomer wordt zaterdag 29 juni op gang getrapt met het Urban Sports Festival en de Vlierbeekriders Classic. Al voor de tiende keer organiseert de Leuvense wielervereniging een wielertocht door de regio. Naar aanleiding van het WK gravel, dat op 5 en 6 oktober in Leuven neerstrijkt, heeft de organisatie ook twee graveltochten uitgestippeld. Tijdens het Urban Sports Festival in Wilsele ontmoeten urban sports en muziek elkaar: een dag vol sportplezier met initiaties, contests, demo’s, livebands, dj’s en drank- en eetstandjes.

Jaarlijkse toppers
Daarnaast zijn er nog verschillende events die al jaar en dag mee de Leuvense sportzomer kleuren. Op 10 en 24 juli en 7 augustus is alles wat rolt welkom op het verkeersvrije parcours van de Rollerparade. Tijdens Leuven Beach van 9 tot 21 juli zijn er ook dit jaar tal van nieuwigheden, zoals een tornooi airbadminton en petanque. Op 15 augustus is het tijd voor de Tour of Leuven. En het spektakelrijke polsstokgala op 24 augustus gaat na enkele jaren bij Hal 5, opnieuw door op de Oude Markt. Iedereen zal weer vanop de terrasjes kunnen genieten van het stunt- en vliegwerk.

Sportieve hoogtepunten
“De Leuvense TofsportZomer is traditiegetrouw een aaneenschakeling van sportieve hoogtepunten, zowel om topsport te beleven en te supporteren als om zelf deel te nemen. Elke Leuvenaar proberen betrekken en warm maken voor alle beleving rond onze evenementen, da’s de ultieme insteek”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Ik kijk al reikhalzend uit naar het Polsstokgala, dat terugkeert naar de Oude Markt, naar zijn heimat! Maar ook naar Unbreakable, de internationale breakingwedstrijd op het Ladezeuplein eind september. Daarmee houden we de erfenis van het succesvolle WK breaking warm. En afsluiten doen we deze heerlijke lange sportzomer met het WK gravel, begin oktober. Het wordt een sportseizoen om in te kaderen.” ​

Zelf meedoen?
Voor verschillende events kan je nu al inschrijven. Dat is zo voor de Crelan 3X3 Masters op 21 juli, de Leuven Night Run op 21 september en de Tofsportdag voor 55-plussers op 9 september. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Het volledige programma met alle praktische informatie vind je op de website van de TofsportZomer.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be