Leuvense uitdagingen kleuren sportzomer

In het kader van de titel van Europese sportstad daagt de Leuvense sportdienst sinds begin dit jaar  zijn inwoners via de sportapp Strava uit om zijn of haar sportieve grenzen te verleggen. Vaak gaat dit gepaard met massaal enthousiasme. Zo werd al fietsend het record Everesting (evenveel klimmeters afleggen als de Mount Everest hoog is) gebroken, en werden er al vele Leuvenaars blij gemaakt met de mooie (sportieve) prijzen die je kan winnen.

In juni waren er drie uitdagingen, naast een ludieke voor Vaderdag waren er twee afstandschallenges. Bij het lopen was het record 31,08 kilometer aan een stuk, bij fietsen maar liefst 248 kilometer. 

Schepen van sport Johan Geleyns: “In de stadsmonitor kregen we goede punten voor ons sportbeleid. Ik vind het dan ook fijn om te zien hoe de Leuvenaar zich laat prikkelen door de sportdienst. Daarom blijven we nog minstens tot eind dit jaar verder gaan met onze sportieve uitdagingen.”

Voor juli zijn deze:

Van 12 juli tot 18 juli wordt de Leuvenaars gevraagd om 12,5 km lopen in 1 keer. Dit is een challenge die maandelijks terugkomt een waarvan we de afstand altijd iets langer maken. De deelnemers kregen de hele week de tijd om deze 12,5 km af te leggen op een route naar keuze. Uit al de deelnemers worden drie3 winnaars geloot. Deze mogen gratis deelnemen aan de eindejaarscorrida.

Van 19 juli tot 25 juli worden de Leuvenaars uitgedaagd om 100 km te fietsen. De deelnemers krijgen een week de tijd om 100 km af te leggen. Uit al de deelnemers loot de sportdienst drie winnaars die de mooie goodiebag in ontvangst mogen nemen.
 

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven