Leuvense vrijdagmarkt verplaatst wegens septemberkermis

Op 4 september begint de jaarlijkse september kermis in Leuven. Dat heeft gevolgen voor de wekelijkse vrijdagsmarkt. Op 4, 11 en 18 september verhuist ze deels naar de Brusselsestraat, de Grote Markt en Bondgenotenlaan met aanpalende straten.

“De markt én de kermis samen organiseren ten tijde van corona is een uitdaging”, vertelt schepen van handel Johan Geleyns. “We hebben extra ruimte nodig zodat onze zelfstandigen kunnen blijven werken met respect voor ieders gezondheid. We zijn er in geslaagd om alle marktkramers een plaats te geven én te zorgen voor voldoende sociale afstand.”

Nieuw Parcours
De kramen aan de rand van het Ladeuzeplein en in de straten tussen Bondgenotenlaan en het Ladeuzeplein blijven behouden. Omdat maar aan één kant van de Bondgenotenlaan marktkramen staan, loopt de rij kramen verder over de Grote Markt en in de Brusselsestraat. Schepen Johan Geleyns ziet hierin ook kansen voor lokale handel. “Het nieuwe parcours zorgt voor meer passage langs onze handelszaken. Zo krijgen Leuvense handels- en horecazaken extra visibiliteit. In september hebben we in onze stad een schitterend en corona-veilig aanbod van handel en horeca, markt en kermis, reden genoeg om Leuven te bezoeken,” besluit schepen Geleyns.

Toezicht en ontsmettingsgel
De markt heeft een ingang aan de Justus Lipsiusstraat en een uitgang aan het Margarethaplein. Maar er zijn ook in- en uitgangen aan de Jan Stasstraat, de Vital De Costerstraat, de Leopold Vanderkelenstraat, het Rector de Somerplein, het Hooverplein, het Ladeuzeplein, de Brusselsestraat en op de Grote Markt. Je vindt er telkens stewards met ontsmettingsgel. Mondmaskers blijven verplicht in het centrum van de stad en dus ook op het marktparcours.

Shoppingshuttle
De shoppingshuttle die op zaterdagen en koopzondagen vanuit Parking Vaartkom naar het centrum rijdt, doet dat voortaan ook op vrijdag tussen 9 en 18 uur. Bovendien wordt het weekend aanbod om 4 uur gratis te parkeren in deze parking uitgebreid naar vrijdag.  

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans afdelingshoofd economie en handel, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans afdelingshoofd economie en handel, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven