Leuvense zaterdagmarkt start weer op vanaf morgen

Vanaf morgen 20 juni, kunnen de bezoekers aan de Leuvense binnenstad weer genieten van de zaterdagmarkt. Omwille van de voorzorgsmaatregelen tegen heropflakkering van het coronavirus laat de stad voorlopig enkel kramen toe in de Brusselsestraat.

“In de Pensstraat en de Parijsstraat is het onmogelijk om de anderhalve meter afstand te garanderen. Daarom werken we voorlopig met een beurtrol en gebruiken we enkel de Brusselsestraat”, aldus schepen van handel Johan Geleyns.  “Daar zetten we de marktkramen dan, met de opening afwisselend naar een andere kant van de straat, op één rij. Zo kan onze marktleiding de veiligheid garanderen.”

De zaterdagmarkt is de laatste markt die in Leuven heropstart. Zo kunnen de Leuvenaars om de twee weken hun favoriete marktkramer terug opzoeken.

“Natuurlijk hopen we dat de besmettingen laag blijven en er gauw een verdere versoepeling kan komen. Als mensen de sociale afstand respecteren is een markt in openlucht een veilige koopomgeving. Ik steun dan ook de oproep van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten om de markten weer zonder beperkingen toe te laten”, besluit schepen Geleyns.
 

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans deskundige markten en handelswijken
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Leen Nickmans deskundige markten en handelswijken
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven