Lezen is een feest: verhalentocht met Leuvense auteurs

 ‘Lezen is een feest’ is het thema van de jeugdboekenmaand 2021.  Van 8 maart tot 18 april organiseert de Bib Leuven in dit kader een originele verhalentocht door de stad. Aan de hand van leuke opdrachten maken gezinnen kennis met het werk van een achttal Leuvense auteurs en illustratoren zoals Kim Crabeels, Stefan Boonen, Kolet Jansen.

Maart is traditiegetrouw de jeugdboekenmaand. Dat lezen een feest is in Leuven, mag duidelijk zijn. “Leuven bulkt van het schrijf- en tekentalent,” glimlacht schepen Denise Vandevoort. “We zetten dit lokale talent graag in de kijker en nodigen jong en oud uit om het te ontdekken en er samen van te genieten. “ 

Wandelen met Leuvense jeugdauteurs en -illustratoren
Vanaf maandag 8 maart tot en met zondag 18 april, de laatste dag van de paasvakantie, kan je bij de verschillende vestigingen van de Bib Leuven een wandelroute van ongeveer 3 km ophalen. Of je kan ze downloaden via de website. Elke route start bij een vestiging van de Bib: in Tweebronnen of in de filialen van Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele. De verhalentochten bestaan telkens uit 7 haltes. Aan de hand van fijne doe- en denkopdrachten maak je kennis met het verfrissende werk van Jef Aerts, Stefan Boonen, Kim Crabeels, Siska Goeminne, en zo veel anderen. “En voor wie wil, wordt het méér dan plaatjes kijken en opdrachten uitvoeren”, voegt schepen Vandevoort toe, “je kan deze auteurs persoonlijk horen voorlezen uit hun werk. Neem zeker een smartphone mee op je tocht!”

Leuvense verhalen
Voor volwassenen die graag literair wandelen in Leuven, geeft schepen Vandevoort bovendien nog een extra tip: “Jo Claes was één van de succesauteurs in de uitleen-toptien van de bib in 2020.  Hij kwam maar liefst vijf keer voor in de lijst! Zijn spannende boeken zijn ook een uitstekend vertrekpunt voor een speurtocht in eigen stad. Dat ondervind ik zelf ook bijna dagelijks: bij mijn ochtendwandelingen aan de abdij van Park vragen mensen mij regelmatig of het in deze vijver was dat de professor muziekgeschiedenis werd gevonden in ‘Een tragisch verhaal’, een misdaadroman van Claes… Het is zonneklaar: lezen is elke dag een belevenis en een feest in Leuven. Voor iedereen, van 7 tot 77 … en ouder!”

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Dieter Deplancke afdelingshoofd de Bib Leuven, stad Leuven
An Steppe bibmedewerker jeugd, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Dieter Deplancke afdelingshoofd de Bib Leuven, stad Leuven
An Steppe bibmedewerker jeugd, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven