Liefde voor klassiek

Op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022 viert de Bib Leuven haar liefde voor klassieke muziek met een driedaagse vol verrassingsconcerten, een leesclub, muzikale workshops, een mini-expo en nog veel meer. Voor de liefhebbers is er bovendien een cd-verkoop-van-de-laatste-kans.

De Bib Leuven opent de feestelijke driedaagse in Tweebronnen op donderdag 8 december om 17 uur met een sfeervolle receptie opgeluisterd door muziek van onder meer Nome d’arte met pianist Frederik Martens en violist Wim Spaepen. Ondertussen kunnen muziekliefhebbers al hun keuze maken en cd’s scoren tijdens de eerste dag van de cd-verkoop klassieke muziek. Drie studenten van LUCA School of Arts campus Lemmens Leuven zorgen daarnaast voor de mini-expo ‘Daar zit muziek in’. “Zij gingen de uitdaging aan om op basis van een item uit de bibcollectie een klassiek muziekstuk te schrijven” legt schepen Denise Vandevoort uit “Ik ben verrast door deze cross-over en kijk ernaar uit ​ om de ‘soundtrack van deze bibmaterialen’ te beluisteren.”

De liefde voor én in de muziek
Vrijdag 9 december gaat het feest verder met een middaglezing ​ over de liefde in de muziek door pianist en radiostem Marc Erkens. ​ Daarna ​ trakteren de studenten van de opleiding kamermuziek van LUCA School of Arts campus Lemmens Leuven de bezoekers op een verrassingsconcert.

Meer pop-upconcerten kan je beluisteren in de Bib Leuven Tweebronnen op zaterdag 10 december met viool, zang, charango en piano. Op die laatste dag van de driedaagse verrast de bibliotheek haar bezoekers op nog meer muzikaal moois. ​ Zo zijn er voor kinderen muzikale workshops en komen boekenliefhebbers aan hun trekken tijdens de leesclub over Anna Enquists roman ‘Contrapunt’. “Zo veel creativiteit, samenspel, ontmoeting rond muziek en boeken… daar kunnen de bibbezoekers alleen maar van genieten!”, ​ besluit schepen Denise Vandevoort.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]