Liefde voor klassiek

Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november viert de Bib Leuven opnieuw haar ‘Liefde voor klassiek’. Tijdens het New Horizons - Dieric Bouts-festival focust de bibliotheek op de polyfonie. Dat doet ze met muzikale lezingen, gratis verrassingsconcerten, muzikale kinderworkshops en nog veel meer.

Donderdagavond 23 november om 17uur zorgen de studenten van LUCA School of Arts/ Campus Leuven met een streepje muziek voor een sfeervolle start van de driedaagse. Daarna heeft Marc Erkens het over de essentie van muziek in zijn lezing ‘Waar muziek echt over gaat’. ​

“Muziek brengt mensen samen en werkt net als literatuur enorm inspirerend”, zegt Bert Cornillie, schepen van cultuur. “Drie studenten van LUCA School of Arts/ Campus Leuven componeerden speciaal voor de bib zelfs een muziekstuk bij drie schilderijen van Dieric Bouts. Het Melisse Trio (Eliana Schuermans, Tim van den Bogaert en Seppe van Stee) speelt die composities voor de bibbezoekers. Muziek en schilderkunst te midden van boeken… zoveel creativiteit verenigd en toegankelijk voor iedereen!“

Klassieke muziek voor jong en oud
Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november pakt de bib verder uit met een muzikaal aanbod voor alle leeftijden. Zo is er een gratis concertvertoning van twee missen uit de Misse Josquin, een docu-concertenreeks van Alamire Foundation over de Franco-Vlaamse componist Josquin des Prez. Hij wordt beschouwd als een van de meesters van de polyfone missen. Daarnaast is er de lezing van professor emeritus Ignace Bossuyt (KU Leuven) over meerstemmige muziek in de 15de eeuw, de tijd van Dieric Bouts. Maar ook piepjonge muziekliefhebbers komen aan hun trekken. Ze exploreren de wereld van de muziek tijdens muzikale kinderworkshops zoals ‘Word componist’. ​ Ondertussen worden de bibbezoekers getrakteerd op korte verrassingsconcerten.

Alle activiteiten gaan door in de Bib Leuven Tweebronnen. Meer informatie vind je op de https://leuven.bibliotheek.be/klassiek.

Liefde voor klassiek | Leuven
Driedaagse rond klassieke muziek op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2023 in de Bib Leuven Tweebronnen.
leuven.bibliotheek.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]