LVN voortaan ook beschikbaar als luistermagazine

LVN, het magazine van de stad Leuven, is voortaan ook beschikbaar als luistermagazine op leuven.be/lvn. En wie dat wenst, ontvangt maandelijks via de post een cd-rom met de ingelezen versie van LVN.

 

Iedereen kan het magazine online beluisteren via het SoundCloud-platform van de stad. De gebruiker kan gemakkelijk door de aparte geluidsfragmentjes navigeren. Wie thuis een DAISY-speler heeft – DAISY staat voor Digital Accesible Information System, kan zich bovendien ook gratis abonneren. Je krijgt het magazine dan maandelijks thuis toegestuurd op een DAISY-cd-rom. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via de redactie op www.leuven.be/lvn of lvn@leuven.be. Ook in de bib Leuven kan je de ingelezen versie van LVN beluisteren via SoundCloud of een DAISY-cd-rom.

De redactie bood de juni- en juli-editie al aan als luistermagazine. Na een positieve evaluatie van dat pilootproject gaat LVN nu definitief van start met een maandelijks luistermagazine.

“Op deze manier wordt de informatie van de stad Leuven toegankelijker voor blinden, slechtzienden, mensen met dyslexie, of andere mensen met een leesbeperking”, aldus schepen van communicatie Erik Vanderheiden. 

LVN
In januari 2017 verscheen de eerste editie van LVN. Het maandblad bevat alle nieuws van en over de stad. Zo lees je er meer over de dienstverlening, beleidsbeslissingen en het vrijetijdsaanbod. Het blad heeft een oplage van 72.000 exemplaren en valt bij alle Leuvenaars in de bus. Daarnaast vind je het ook op verschillende plekken in de stad: bibliotheken, cultuurhuizen, sporthallen, horecazaken …

 

Contacteer ons
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw, Stad Leuven
Ann-Catherine Metz hoofdredacteur LVN
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw, Stad Leuven
Ann-Catherine Metz hoofdredacteur LVN
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven