M Leuven opent met succes: een uitverkochte eerste week en bezoek van Minister-president Jan Jambon

M Leuven heropende vandaag als een van de eerste musea de deuren, mét nieuwe tentoonstelling ‘Rodin, Meunier & Minne’. Sinds vrijdag 15 mei was het mogelijk om online tickets te boeken. Een succes, want alle tijdsloten tot en met 24 mei zijn uitverkocht. Minister-president Jan Jambon was erbij als een van de eerste bezoekers.

“Achter de schermen is hard gewerkt om bezoekers in zo veilige mogelijke omstandigheden opnieuw te ontvangen, zonder dat het beklemmend aanvoelt. Momenteel voorzien we meer vierkante meters per persoon dan het wettelijke minimum. We laten maximaal vier personen per tijdslot toe. Per kwartier start een nieuw tijdslot en de zaalfolders bezorgen we digitaal bij de e-tickets”, vertelt voorzitster van de Raad van Bestuur Denise Vandevoort.

Sinds de start van de ticketverkoop vrijdag 15 mei zijn al bijna 900 tickets verkocht. De eerste week, tot en met zondag 24 mei, is al volledig uitverkocht. “Voor deze week zijn alle tijdsloten al gereserveerd. Het is duidelijk dat het publiek nood heeft aan echte offline museumervaringen. We zijn heel blij dat we die ervaring opnieuw kunnen bieden in M. En hoe: we openen meteen met de nieuwe tentoonstelling ‘Rodin, Meunier & Minne”, zegt Peter Bary, algemeen directeur van M.

Minister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon: “Het doet me plezier om te zien dat de Vlaamse musea alles in het werk stellen om opnieuw bezoekers te kunnen ontvangen in een veilige én aangename context. Hier in M Leuven doen ze dat zelfs met een nieuwe toptentoonstelling, waarin het werk van Auguste Rodin getoond wordt naast beelden van onze landgenoten Constantin Meunier en Georges Minne. Het publiek zat duidelijk te wachten op deze heropstart. Daar is de ticketverkoop het bewijs van.”

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Hanne Grégoire Diensthoofd Communicatie & Pers M
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Hanne Grégoire Diensthoofd Communicatie & Pers M
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven