M opent voor publiek met nieuwe tentoonstelling

Vanaf maandag 18 mei ontvangt M Leuven opnieuw bezoekers. Dat doet het museum volgens de regels van de kunst: met vooraf gereserveerde tijdsloten, een beperkt aantal bezoekers per tijdslot en een vastgelegd parcours doorheen het museum. Onder andere de nieuwe tentoonstelling ‘Rodin, Meunier & Minne’ maakt deel uit van dat parcours. Bezoekers zullen de kunst van M voor zich alleen hebben. Of toch bijna.

“M kijkt ernaar uit om vanaf maandag terug bezoekers te ontvangen. We vragen bezoekers om op voorhand hun bezoek te boeken en zorgen voor een zo veilig mogelijke omgeving. Er mogen telkens maximum vier bezoekers tegelijk aan hun bezoek beginnen, om een toeloop te vermijden. We stellen alcoholgel ter beschikking voor bezoekers. Mondmaskers zijn niet verplicht omdat we onze bezoekers alle ruimte geven. Tussen de verschillende tijdsloten voorzien we tijd om het nodige te ontsmetten”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort.

“Wie nog niet toe is aan een fysiek bezoek, kan nog steeds grasduinen in het uitgebreide digitale aanbod van M. Dat lanceerden we aan het begin van de coronamaatregelen onder het motto ‘Haal M in huis’ en wordt nog steeds regelmatig aangevuld”, aldus Vandevoort.

Nieuwe tentoonstelling ‘Rodin, Meunier & Minne’
De heropening van M betekent meteen ook de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Rodin, Meunier & Minne’. Door de coronamaatregelen kon de initieel geplande vernissage op 15 maart niet doorgaan. De tentoonstelling focust op de invloed van de middeleeuwen op de beeldtaal van de drie beeldhouwers en loopt nog tot en met 30 augustus.

“Normaal gezien is het bij de opening van een nieuwe tentoonstelling gezellig druk in het museum. In deze nieuwe omstandigheden krijgen bezoekers de kans om de expo ‘Rodin, Meunier & Minne’ op een heel andere, intiemere manier te bezoeken. Ze zullen bij wijze van spreken de zalen van M voor zich alleen hebben”, zegt Peter Bary, algemeen directeur van M.

Naast de nieuwe tentoonstelling ‘Rodin, Meunier & Minne’, is ook de solotentoonstelling van Angolese kunstenaar Kiluanji Kia Henda opnieuw te bezoeken. Zijn tentoonstelling wordt verlengd t.e.m 30 augustus. Verder zijn enkele collectiepresentaties opgenomen in het parcours. Voor bezoekers die liever nog even wachten met hun bezoek is er het digitale aanbod van M met podcasts die je laten voelen alsof je in M bent en virtuele tours die je meenemen in de tentoonstellingen van Nel Aerts, Pieter Vermeersch, Borman en zonen enzovoort.

Hoe verloopt een bezoek?
Wie M wil bezoeken wordt gevraagd vooraf een tijdslot te reserveren, liefst via de website van het museum. Bezoekers die geen toegang hebben tot internet, kunnen aan de balie van M terecht. Maximum vier personen zullen tegelijk aan het vastgelegde parcours kunnen beginnen. Om het kwartier start er een nieuw tijdslot, dat telkens anderhalf uur duurt. Het museum voorziet desinfecterende handgel op verschillende plaatsen langs het parcours en in de lobby. Publieksbegeleiders zien er intussen op toe dat het maximum aantal personen per zaal niet overschreden wordt.

Begeleidende teksten die normaal in papieren folders beschikbaar zijn, worden nu via de website aangeboden, en aan de muren in de zalen. De touchscreens in de zalen zullen niet gebruikt worden. Een audiogids gebruiken, kan wel nog in M. De apparaten worden tussen elk bezoek grondig ontsmet.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Philippe Mertens Communicatie & Pers
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Philippe Mertens Communicatie & Pers
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven