‘Medaille van verdienste’ van stad Leuven voor Dries Mertens

Het WK voetbal was voor alle Belgen één groot feest! De Rode Duivels speelden een schitterend tornooi en behaalden voor de eerste keer ooit de bronzen medaille. Naar aanleiding van deze historische prestatie wil de stad Leuven graag Dries Mertens huldigen. Wanneer hij ontvangen wordt op het stadhuis, wordt later bekendgemaakt.

Dries Mertens, Leuvenaar in hart en nieren en ex-speler van Stade Leuven, is een belangrijke speler van de nationale ploeg. Hij had een groot aandeel in de kwalificatie voor het WK en ook in Rusland bleek Mertens van goudwaarde. In de eerste wedstrijd tegen Panama opende hij de score met een wereldgoal! Zo zette hij de Rode Duivels op weg naar hun eerste van zes overwinningen. Gelet op deze topprestaties wil de stad Leuven ‘de medaille van verdienste’ toekennen aan Mertens.

Niet alleen bij de Rode Duivels is de vinnige vleugelspeler/spits van grote waarde, ook bij zijn club SSC Napoli scheert Mertens hoge toppen. De voorbije twee seizoenen ontpopte hij zich tot een echte doelpuntenmachine en scoorde hij maar liefst 53 doelpunten voor de Italiaanse topclub. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Leuvenaar ondertussen één van de publiekslievelingen is van de Napolitanen. Iets wat hij in Leuven altijd geweest is en altijd zal blijven.

Contacteer ons
Louis Tobback burgemeester, Stad Leuven
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw, Stad Leuven
Louis Tobback burgemeester, Stad Leuven
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw, Stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven