Meer dan 1.000 leerlingen maken zich klaar voor Leuvense Scholenveldloop op 27 september

Woensdag 27 september geven duizenden leerlingen over heel Vlaanderen het beste van zichzelf tijdens de 29e Vlaamse veldloopweek. Ook in Leuven nemen weer 21 lagere scholen deel aan deze sportieve namiddag vol plezier.

Al 29 jaar organiseren de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Sport Vlaanderen de Vlaamse veldloopweek voor scholen. De stad Leuven miste geen enkele editie en bewijst ook dit jaar opnieuw de sportiviteit van de Leuvense jeugd. Meer dan 1.000 leerlingen uit 21 lagere scholen gaan de strijd aan en trachten de eer van hun klas en school zo goed mogelijk te verdedigen. Net als de voorbije jaren vormt Park Heuvelhof in Kessel-Lo het decor voor deze loopwedstrijd.

Er wordt gelopen per leerjaar. Jongens en meisjes lopen apart. Na het startsignaal begeleiden voorlopers van Daring Club Leuven Atletiek het eerste deel van het parcours. Daarna mogen de leerlingen hun eigen tempo kiezen. De afstand van het af te leggen parcours, en dus het aantal te lopen rondjes, vergroot naarmate de leeftijd van de leerlingen stijgt. De eerste lopers komen in actie om 13.30 uur. Alle lopers worden na hun inspanningen beloond met een gezonde versnapering. De winnaars worden geëerd met een medaille.

De meter van deze 29e editie is dé rijzende ster van het vrouwelijke afstandslopen, Louise Carton. Ze behaalde zowel in het veld als op de piste prachtige resultaten en vertegenwoordigde ons land op de Olympische Spelen in Rio.

Contacteer ons
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven