Meer dan 300 Leuvenaars werken aan toekomst van de stad

Met meer dan 2.000 ingediende ideeën op het platform leuvenmaakhetmee.be was het duidelijk: de Leuvenaars barsten van de goede ideeën om hun stad te verbeteren. Meer dan 300 mensen die een idee indienden, zakten af naar twee dialoogavonden. Daar bespraken ze in groepjes meer dan 600 ingediende ideeën, om die verder uit te werken en uit te diepen. “Het waren twee heel constructieve avonden”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “We willen graag de kennis en ervaring die onze stad rijk is benutten, om samen tot gedragen oplossingen te komen, om mensen verantwoordelijkheid te laten opnemen en inwoners vertrouwen te geven.”

Leuven vergroenen, duurzame energie-coöperaties opzetten of samen zomerse kinderopvang organiseren. Het zijn maar enkele van de ideeën waar de aanwezige Leuvenaars zich op gestort hebben. Leuvenaars Griet en Els waren enthousiast over de avond: “We hadden een zeer leuke groep vol leuke ideeën voor fietsers. Het concept van de dialoogavond appreciëren we zeer sterk, we zijn benieuwd naar het resultaat!”. Ook Hilde vond het een interessante avond: “Het was een fijne start met interessante gesprekken. Het doet altijd deugd om zoveel geëngageerde stadsgenoten bijeen te zien. Ik kijk uit naar het vervolg.”

Elk idee dat op het platform of via een postkaart ingediend werd, krijgt feedback. “We nemen elk idee serieus”, zegt burgemeester Ridouani. “Iedereen die een voorstel heeft ingediend, krijgt een antwoord hoe het uitgewerkt zal worden. Al is het succes van ‘Leuven maak het mee’ meteen ook een uitdaging: we gaan niet elk idee de komende vijf jaar kunnen realiseren. We moeten keuzes maken.”

Het platform www.leuvenmaakhetmee.be blijft ook na de grote campagne bestaan. Op het platform kunnen Leuvenaars mee nadenken over toekomstige projecten, zoals waar er beweegbanken mogen komen, of hoe de Podiumkunstensite een levendige ontmoetingsplaats kan worden.  "We willen elke Leuvenaar een stem geven. Zo werken we samen aan een positieve toekomst, met zoveel mogelijk geëngageerde en betrokken inwoners. We zullen Leuvenaars blijven betrekken bij het beleid, op allerlei manieren. Ik vind dat heel belangrijk”, besluit Ridouani.

 

 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Jan Mellebeek diensthoofd gebiedsgerichte werking, stad Leuven
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Jan Mellebeek diensthoofd gebiedsgerichte werking, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven