Meer dan 60 Leuvense kunstenaars exposeren samen in de Kapel van de Romaanse Poort

Meer dan 60 lokale amateurfotografen en beeldend kunstenaars slaan de handen in elkaar voor een boeiend tentoonstellingstweeluik in de Romaanse Poort. De kapel vormt van 27 januari tot 4 februari andermaal het decor van een beeldend samenspel van creatieve geesten actief in het Leuvens verenigingsleven.

Atelier 13 kunstcollectief, Kunstkring ’t Vensterke en Fotoclub Prisma presenteren het tweede luik van ‘Amateurama 2.0’. “Wie de tentoonstelling in het najaar bezocht, merkte een enorme samenhang op. De kunstenaars zoeken de samenwerking op door hun werken met elkaar in dialoog te laten gaan: schilderij naast foto, foto naast pentekening. Het geheel levert een krachtige expo op, die hun talent onderstreept”, weet kersvers schepen van cultuur Bert Cornillie.

Lokale amateurkunstenaars bundelen al vele jaren de krachten onder de noemer ‘Amateurama’, geruggensteund door een professioneel team vanuit de stad. Deze samenwerking toont aan dat in de praktijk de grenzen tussen professionele en amateurkunsten veel minder duidelijk zijn dan verondersteld. ​

Schepen Cornillie: “Amateurkunsten zijn, net zoals het deeltijds kunstonderwijs, diep verankerd in het Leuvense cultuurlandschap. Als stad vinden we het dan ook erg belangrijk om hen te steunen, met advies, logistieke en financiële inbreng en communicatieve acties. Het aantal deelnemende kunstenaars, meer dan 60 over het tentoonstellingstweeluik heen, bevestigt het engagement van het lokaal talent”.

PRAKTISCH

Amateurama 2.0 – voorjaar
27 januari > 4 februari | wo, do, vr, za: 13.00-17.00 uur
Kapel Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
Gratis

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]