Meet your street op 12 oktober

Het academiejaar ging afgelopen week opnieuw van start en zo verandert Leuven opnieuw in een gezellige mix van vaste en tijdelijke bewoners. Om het samenleven te versterken organiseert stad Leuven ook dit jaar samen met Studentenkoepel LOKO, Politie Leuven, KU Leuven, UCLL en LUCA Meet your street en dit op woensdagavond 12 oktober. Op die avond verwelkomen Leuvenaars de studenten in hun straat met een hapje en een drankje. Ze kunnen hiervoor rekenen op een feestpakket van de stad.

Met de komst van de studenten stijgt het inwonersaantal van Leuven met maar liefst 50%. Dat is in geen enkele andere Vlaamse stad het geval en maakt Leuven uniek. "We roepen Leuvenaars op om 12 oktober de studenten in hun straat te verwelkomen en samen een gezellige avond op de stoep te organiseren. Zo trekken we de kaart van de kleine verbinding om het sociaal weefsel in de buurten te versterken", licht schepen van studentenzaken Thomas Van Oppens het initiatief toe. "Via acties als deze willen we het dagelijks contact tussen Leuvenaars en studenten aanwakkeren en zo de kloof tussen beide leefwerelden stukje bij beetje overbruggen. Goed samenleven begint in de straat en in de buurt. Als er fijne contacten zijn, is het makkelijker om hulp te vragen of elkaar aan te spreken op gedrag of bij overlast.”

Gratis feestpakket
Buurtbewoners bepalen zelf hoe ze het aanpakken. Je kan eenvoudig een paar stoelen voor de deur zetten en je buren en studenten in je straat uitnodigen voor een drankje. Je kan ook aan elke buur vragen om iets lekkers te mee te brengen of samen een spel te spelen. Om Leuvenaars aan te moedigen iets op poten te zetten, biedt de stad een gratis feestpakket aan bestaande uit drankjes en hapjes. Er zit ook een affiche bij die je aan je raam kan hangen om duidelijk te maken dat je deelneemt en enkele uitnodigingskaartjes om je buren uit te nodigen. Je kan tot en met 8 oktober een feestpakket aanvragen op www.leuven.be/meetyourstreet.

Het is niet de bedoeling dat er straten worden afgezet voor dit evenement. De stad moedigt aan om een gezellig plekje in de buurt te zoeken of te verzamelen op de stoep. 

 

Website preview
Meet your street
Nodig op donderdag 12 oktober 2023 je buren en de studenten in je straat uit.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be