Meeting voor Mon

Komende zaterdag is het al atletiek wat de klok slaat in Leuven. Voor de 28e keer organiseert Daring Club Leuven Atletiek de Meeting voor Mon. Op een gloednieuwe piste en in een vernieuwd stadion staan 23 nummers op het programma.

Het belooft een drukke en spannende dag te worden in Kessel-Lo. Om 14.00 uur gaat de meeting van start met de kampnummers, waaronder hamerslingeren en kogelstoten. Om 15.20 uur starten de loopnummers, beginnend met de reeksen van de 100m.

De voorbije maanden werd de atletiekpiste en het stadion gerenoveerd en kreeg het een stevige opknapbeurt. Rond 17.00 uur wordt de vernieuwde piste ingehuldigd en wordt het 75-jarig bestaan van DCLA gevierd. Nadien start het hoofdprogramma, dat eindigt rond 19.45 uur.

In 2003 organiseerde DCLA de meeting voor het eerst. Mon Vanden Eynde is ontegensprekelijk de meest succesvolle trainer die DCLA, en eigenlijk de Belgische atletiek als geheel, ooit heeft gehad. Hij loodste topatleten als Gaston Roelants, André Dehertoghe en Ivo Van Damme naar meerdere Olympische medailles en Europese en wereldrecords. Met de Meeting voor Mon DCLA en stad Leuven deze grootheid van DCLA en de atletiek in onze herinnering houden op de manier die hij zelf het liefst had gewild: met een feest van de atletiek.

Contacteer ons
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven