Meeting voor Mon huldigt nieuwe AtletiekArena Gaston Roelants in

Op zaterdag 19 augustus is de AtletiekArena Gaston Roelants in Kessel-Lo het decor van de 28e editie van de Meeting voor Mon. De stad Leuven renoveerde het stadion nog maar net, en dus wordt de nieuwe piste tijdens de meeting ingehuldigd.

Investeren in kwalitatieve sportinfrastructuur is een belangrijke doelstelling van de stad Leuven en Tofsport Leuven. Na dertien jaar was de AtletiekArena, de thuisbasis van Daring Club Leuven Atletiek, opnieuw aan vernieuwing toe en dus werden verschillende zaken onder handen genomen.

De atletiekpiste heeft een nieuwe waterdoorlatende toplaag van 1,6 cm dik, nieuwe belijning en nieuwe afzetbalken voor het verspringen gekregen. Er werden ook nieuwe kooien geïnstalleerd voor het discuswerpen en hamerslingeren en twee nieuwe kogelsectoren aangelegd en geherpositioneerd, zodat kogelstoten en lopen nu gelijktijdig kunnen. 

In de (nabije) toekomst worden er nog een bijkomende nieuwe hoogspringmat met telescopische staanders en een bijhorende aluminiumgarage geplaatst, net als twee extra voorzetmatten voor polsstokspringen. 

‘Met deze ingrijpende renovatie kan DCLA zijn 75e verjaardag op een passende manier vieren’, aldus schepen van sport, Erik Vanderheiden.

Inhuldiging
Tijdens de Meeting voor Mon wordt de vernieuwde AtletiekArena voor het eerst gebruikt. Om 17.10 uur wordt de piste officieel ingehuldigd. Na de inhuldiging gaat de meeting van start en kan iedereen genieten van atletiek van de bovenste plank.

‘We hopen alvast dat de vernieuwde piste voor topprestatieszal zorgen’, aldus schepen van sport Erik Vanderheiden.

 

Contacteer ons
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Mieke Van Schepdael adviseur sportbeheer
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Mieke Van Schepdael adviseur sportbeheer
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven